Hvala lepo i drugi put! Fener opet učinio Zvezdi, Unikaha pregažena u Istanbulu

Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hvala lepo i drugi put! Fener opet učinio Zvezdi, Unikaha pregažena u Istanbulu

Španci su sada, kao i Cedevita, na 2-5

Košarkaši Fenerbahčea i dalje su jedini nepobedivi tim u TOP 16 fazi Evrolige! Ekipa našeg Željka Obradovića, Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića rutinski je savladala Unikahu u okviru 7. kola elitno evropskog takmičenja - 80:59!

Španci su se držali samo u prvoj deonici, koju su završili s pola koša minusa, ali već u drugoj Fener je dodao gas i napravio ogromnu, praktično nedostižnu razliku. Tu četvrtinu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Kanarinci su rešili u svoju korist rezultatom 25:13. Do kraja domaćin je samo podizao razliku, da bi posle 40 minuta igre na semaforu stajalo 80:59.

U ekipi Fenerbahčea bilo je dosta raspoloženih igrača, čak petorica bili su dvocifreni. Po 12 poena ubacili su Hikman i Judo, Datome je dao poen više, a po 11 dali su Jan Veseli i Bogdanović. Srpskog reprezentativca nije služio šut za dva, promašio je sva tri puta, ali zato je ubacio tri trojke iz četiri pokušaja i pritom podelio četiri asistencije. Nikola Kalinić imao je dobru minutažu, na parketu je proveo 20 minuta i ubacio samo jedan poen, uz pet skokova.

Na drugoj strani najefikasniji bio je bivši igrač Crvene zvezde Demarkus Nelson sa koševa. On je i jedini dvocifreni u španskom timu. Nemanja Nedović bio mu je podrška sa devet poena.

Ovo je svakako rezultat koji ide na ruku crveno-belima koji su takođe lako izašli na kraj sa Cedevitom i došli do skora 4-3. Unikaha je sada na 2-5, što će reći da je jedan od konkurenata za to treće ili četvrto mesto u jako teškoj poziciji i teško će se vratiti u igru...

GRUPA E

Četvrtak:

Crvena zvezda - Cedevita 94:74

Fenerbahče - Unikaha 80:59

Petak:

17.00: Lokomotiva - Darušafaka

20.45: Panatinaikos - Anadolu Efes

(foto: Starsport)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

EL: Bogdanović i Veseli ponovo odlični u novoj pobedi Fenerbahčea (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2016

Izabranici Željka Obradovića u okviru sedmog kola TOP 16 faze Evrolige su na svom parketu sa 80:59 (16:15, 25:13, 20:17, 19:14) savladali Unikahu.. . ‘Fener’ nastavlja da taroriše protivnike i ostvari sedmu uzastopnu pobedu u TOP 16 fazi.. Unikaha je bila revanopravan rival samo prvoj deonici,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.