Haubica Vilbekin! Darušafakino upozorenje Feneru - neće Evroliga sama da se osvoji (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haubica Vilbekin! Darušafakino upozorenje Feneru - neće Evroliga sama da se osvoji (VIDEO)

U Istanbulu71:64

Većina ljubitelja košarke izdvojiće baš Fenerbahče kao prvog favorita za osvajanje Evrolige, ali ako Željko Obradović želi da uz svoje ime prišije i devetu zvezdicu namenjenu šampionu Starog kontinenta moraće da iz glava igrača izbije sve bubice koje im skreću pažnju sa terena. Rano je za konačne prognoze, ima i do povreda, ali tim Fenerovog kvaliteta morao bi da posle 13 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kola ima bolji učinak od osam pobeda i pet poraza. Ovaj poslednji mu je večeras u Istanbulu nanela raspucana Darušafaka sa Skotijem Vilbekinom i Vilom Klejburnom u glavnim ulogama - 71:64 (20:18, 17:17, 13:13, 21:16).

Vilbekin je sa 22 poena bio najefikasniji igrač utakmice, Klejburn je pomogao sa 20, imao je i sedam skokova za indeks uspešnosti 24. Međutim, Vilbekinovi koševi padali su u trenucima kada je Darušafaka lomila protivnika.

I kada je u četvrtoj deonici, nedugo pošto je Kostas Slukas sa šest vezanih poena uspeo da vrati Fener sa 37:48 na 48:50, odgovorio sa sedam uzastopnih poena za Darušafakin beg na 58:54. I kada je minut i po pre kraja pogodio verovatno i odlučujuću trojku, njegovu treću iz pet pokušaja, za 67:60 i definitivan slom Fenerovog otpora.

U poraženom timu, Slukas je bio košgeterski najraspoloženiji sa 16 poena, Ekpe Judo je odskočio sa 15, ali i sedam skokova, Bobi Dikson je dodao 10. Pero Antić je postigao sedam poena, Nikola Kalinić dva, Jan Veseli je na terenu proveo samo 15 minuta i zaustavio se na sedam koševa.

Premalo za raspoloženu Darušafaku, koja je stigla i do sedme pobede i potvrdila da i te kako razmišlja o plej-ofu.

.@Da_Thrill21 drives in for the big slam #7DAYSMagicMoment #FNBDDI pic.twitter.com/ma3yUoZeU9

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.