Gudurić ubacio osam trojki, ali Olimpijakos je na F4 VIDEO

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 22:37

Gudurić ubacio osam trojki, ali Olimpijakos je na F4 VIDEO

Košarkaši Olimpijakosa drugi su učesnik fajnal-fora Evrolige pošto su u majstorici četvrtfinalne serije savladali Fenerbahče rezultatom 84:72.

U grotlu dvorane "Mira i prijateljstva" grčki tim je bio veoma čvrst u odbrani, dok je u napadu pronalazio šuteve i poene u pravim trenucima.

Prednjačio je Kostas Slukas koji je praktično prelomio celu seriju, ne samo fenomenalnom partijom ove večeri, nego i trojkom za brejk u trećoj utakmici i koju da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogodio, verovatno bi Fenerbahče uveliko bio na završnom turniru.

Ovako, Olimpijakos je na krilima navijača slomio Fener, kao i dominacijom pod obručima jer su Fal i Blek u potpunosti nadigrali Motlija i Džekirija na visokim pozicijama.

Ključna je bila serija domaćeg tima 15:0 u drugoj četvrtini kojom je od 29:31 stigao do 44:31 i dvocifrene razlike na poluvremenu.

Marko Gudurić je bio najraspoloženiji u timu Fenera, ali nije mogao sam, a uz to je imao i verbalni okršaj sa Ajzeom Kenanom, te su obojica u jednoj situaciji dobili po tehničku grešku.

Na kraju je dobio i nesportski faul, pa je ranije završio meč, ali će ostati upamćeno da je ubacio osam trojki što je njegov rekord karijere u Evroligi.

Trojke je šutirao 8/12 i meč je završio sa čak 26 poena čime je bio najbolji pojedinac ovog susreta.

Do kraja su Grci u potpunosti iskontrolisali ritam utakmice, iskoristili sve propuste Fenerbahčea u odbrani i plasirali se na završni turnir u Kaunasu.

Kostas Slukas je meč završio sa 22 poena i šest asistencija, a Saša Vezenkov je ubacio 17 poena, iako je na poluvremenu imao samo dva.

Olimpijakos će u polufinalu igrati protiv pobednika majstorice između Monaka i Makabija koja se igra u Kneževini u sredu od 20.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GUDURIĆ NIJE MOGAO SAM PROTIV OLIMPIJAKOSA: Srbin pogodio osam trojki, ali Grci idu na F4! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 09.Maj.2023

Crveno-beli izborili plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi! Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se na fajnal for Evrolige! Izabranici Jorgosa Barcokasa savladali su Fenerbahče u odlučujućoj, petoj utakmici četvrtfinale serije. Grčki sastav je slavio sa ubedljivih 84:72, uz podršku krcate...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.