Garbahosa: Moj cilj je dogovor sa Evroligom

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 21:19

Garbahosa: Moj cilj je dogovor sa Evroligom

Novi predsednik FIBA Evropa Horhe Garbahosa rekao je da će njegov glavni cilj biti pomirenje i saradnja sa Evroligom.

Predsednik KS Španije na ovu funkciju je izabran pre dva dana na Izbornoj skupštini u Minhenu, a na tom mestu zameniće Turgaja Demirela

"Svet se menja, basketu 3x3 je treba podrška, Evropa mora da ojača međunarodno liderstvo, ženskoj košarci treba dati značajan podsticaj. Sve federacije moraju da napreduju i da se razvijaju zajedno", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Garbajosa.

Bivši španski reprezentativac, osvajač šest međunarodnih medalja, insistira na tome da će mu prvi cilj biti da "izgradnja mostova saradnje" sa svim nivoima, pre svegada se nađe dogovor sa Evroligom.

"Globalni dogovor, uvek poštujući reprezentacije i domaće lige. Moj slogan je "Bolje zajedno“, želim da to uradim u Evropi. Braniću interese Evrope i njenog napretka, ali uvek sa izuzetnom lojalnošću. Najbolji način za rast je saradnja“, rekao je novi predsednik FIBA Evropa.

Garbahosa je tokom igračke karijere branio boje Tau Keramike, Benetona, Malage, Toronta, Himkija i Reala.

Sa nacionalnom selekcijom Španije osvojio je srebrnu nedalju na Olimpijskim igrama 2008. godine, zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2006. godine, kao i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. godine, dve srebrne medalje 2003. i 2007. godine i zlatnu medalju 2009. godine, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.