Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2021, 13:02

Francuzi objavili spisak “krnje” reprezentacije: Petorica iz Evrolige na Crnu Goru

Vembanjama na rezervnoj listi

Selektor francuske košarkaške reprezentacije Vensan Kole je objavio spisak igrača na koje računa za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo 2023. Galske petlove očekuju kvalifikacioni dueli protiv Crne Gore kod kuće (26. novembar) i gostovanje Mađarskoj tri dana kasnije.

S obzirom na dobro poznati problem da Evroliga ne poštuje kvalifikacione FIBA prozore >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i da se elitno klupsko takmičenje igra u istim terminima, do sada je uglavnom bila praksa da evroligaški klubovi ne puštaju igrače na reprezentativne akcije.

Ipak, na spisku Francuske su se našla i petorica igrača iz evroligaških klubova. Doduše, iz domaćih evroligaša Asvela i Monaka. Na Koleovom spisku se nalaze čak četvorica Asvelovih košarkaša: Eli Okobo, Vilijam Hauard, Pol Lakomb i supertalentovani Viktor Vembanjama koji je na rezervnoj listi. Tu je i Monakov plejmejker Leo Vesterman. Zanimljivo je da upravo Asvel i Monako 26. novembra imaju direktan evroligaški duel.

“Imali smo veoma konstruktivan razgovor sa ljudima iz Asvela i Monaka koji su voljni da pomognu francuskoj košarci i reprezentaciji. Sada samo čekamo zvaničnu potvrdu o prilagođavanju termina utakmice zakazane za 26. novembar”, rekao je generalni menadžer francuske reprezentacije Boris Dijao.

Na Koleovom spisku su 16 igrača plus trojica mladih koašrkaša na rezervenoj listi koji su za početak planirani da samo treniraju sa reprezentacijom. Među njima je i najveći talenat evropske košarke Viktor Vembanjama kojem u budućnosti mnogi predviđaju prvu poziciju na NBA draftu.

SPISAK FRANCUSKE 

Bekovi: Endru Albisi (Gran Kanarija), Akesel Žilijen (Burg), David Mišino (Levaloa), Eli Okobo (Asvel), Leo Vesterman (Monako)

Krila: Isaija Kordinije (Virtus), Vilijam Hauard (Asvel), Lau Konate (Levaloa), Pol Lakomb (Avsel), Nikola Lang (Limož), Teri Tarpi (Le Man)

Centri: Aleksandr Šasan (Burg), Mamadu Žete (Virtus), Luj Labejri (Valensija), Amat Mbaje (Karšijaka), Amin Nua (Andora)

Rezervna lista: Igo Benitez (Burg), Ismael Kamagat (Pariz), Viktor Vembanjama (Asvel)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.