Fernandes: Za finale morate imati srce i još nešto

Izvor: B92, 19.Maj.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fernandes: Za finale morate imati srce i još nešto

Košarkaš Real Madrida Rudi Fernandes citirao ja svog nekadašnjeg saigrača Andresa Noćionija i rekao da za finale Evrolige samo srčanost možda nije dovoljna.

Za svako finale kaže da je motiv samo po sebi pa inspiracija neće biti u tome što igraju proitv 'dužnika' Fenerbahčea.

"Svako finale je motiv, naravno nije veći motiv jer je Fener. Istina je da smo igrali protiv njih, nismo bili zadovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultatom i nismo dobro igrali. Ovo je nova prilika i moramo da je zgrabimo. Kompletni smo, ostvario nam se san da smo ovde posle svih teškoća. Uživamo u trenutku i necemo da budemo opsednuti osvetom. Uživamo jer smo u finalu F4, bice dobra atmosfera, mi smo tim i to smo juče dokazali. Dresovi su isti, klubovi su isti, to je dobra stvar, ali se sve ostalo promenilo, igrači, način igre i svaka utakmica je drugacija", rekao je Fernandes.

On je sa Realom stigao do jedne titule prvaka Evrope pre tri godine i prisetio se jedne uzrečice Argentinca Andresa Noćionija.

"Noćioni je rekao da morate da imate i srce i još nešto, da biste došli do ovde morate da se dodatno potrudite i to je tim uradio sinoć i tokom cele sezone. Nikad ne znate da li ćete igrati finale opet i potrebno vam je još nešto osim srca, uvek sam to ponavljao", kaže Rudi i dodaje da su povrede sada prošlost, ali je pritisak zbog igranja u Realu jednako veliki kao i ranije.

"Slažem se, kad igrate u Realu veliki je pritisak, imate navijače. Teška sezona za nas, ne samo Ljulj, Kuzmić, Ajon, Rendolf, ali izvukli smo neke pouke i tokom regularnog dela sezone doktori su mnogo radili. Svi igrači znaju da je teška godina ali su sad svi zdravi i žele da daju sve od sebe da igramo kao tim", podvukao je Fernandes.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.