Istorijsko veče Kalatesa, ali Fener igrao samo jednu četvrtinu

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 23:20

Istorijsko veče Kalatesa, ali Fener igrao samo jednu četvrtinu

Košarkaši Panatinaikosa upisali su 16. pobedu u Evroligi.

Zeleni su u svojoj dvorani uspeli da savladaju ekipu Fenerbahčea sa 74:63 i tako se vrate na pobednički kolosek posle poraza u Kaunasu od Žalgirisa.

U redovima pobedničke ekipe najraspoloženiji je bio Kendrik Nan koji je utakmicu završio sa 23 poena, bivši centar Partizana Matijas Lesor je bio na pragu novog dabl-dabl učinka sa 13 poena i sedam skokova.

Kod ekipe Fenerbahčea Džanatan Motli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio najefikasniji sa 16 poena i pet skokova, Tarik Biberović je odigrao možda i najbolju utakmicu u ovoj sezoni Evrolige, jer je ubacio 12 poena, isto koliko je imao i Nik Kalates koji je na ovom meču postao prvi košarkaš u istoriji elitnog takmičenja koji je stigao do 2,000 asistencija. Skoti Vilbekin je razočarao, jer je utakmicu završio sa svega deset poena.

Bolje su utakmicu otvorili košarkaši Fenerbahčea koji su imali prednost od 13:7, da bi se taj plus uvećao do kraja prve četvrtine i na dvocifrenu prednost 17:7 i 19:9. Na kraju je posle deset minuta košarke na semaforu stajalo 19:12 u korist ekipe iz Istanbula.

Na startu druge četvrtine, Panatinaikos je i dalje bio u minusu, ali je posle poena Kalaicakisa i Luke Vildose uspeo da dođe do izjednačenja 25:25. Nije hteo Fener da dopusti domaćima vođstvo na ovom meču, imali su prednost od 30:27, kada je usledila serija PAO od 11:0, posle koje je domaći tim na poluvreme otišao sa vođstvom od 38:30.

Nastavio je PAO u istom ritmu i u trećem kvartalu, gde je Matijas Lesor ubrzo podigao publiku na noge posle svog zakucavanja, jer su domaći došli do prednosti od 42:35, a ne dugo zatim i do dvocifrenog plusa posle poena Kendira Nana. Skoti Vilbekin se mučio sa igrom u napadu tokom celog meča, pa je prvi poenter ekipe iz Istanbula se tek u drugoj polovini trećeg perioda prvi put upisao u listu strelaca.

Uspep je Fener da malo zakuva stanje na terenu, kada su na pet minuta do kraja spustili prednost domaćin na 63:58. Ali je PAO ubrzo odgovorio preko Nana i ponovo je vratio prednost domaćih na sedam razlike, a onda i na 69:61 posle poena Dinosa Mitoglua sa linije penala. I posle toga je bilo jasno da će pobeda ostati u OAKA dvorani.

Evroliga 26. kolo

Četvrtak:

Efes – Makabi 105:91

Baskonija – Lion 94:80

Armani – Real Madrid 81:76

Partizan – Bajern 78:79

Valensija – Olimpijakos 65:78

Petak:

C. zvezda – Žalgiris 91:93

Panatinaikos – Fenerbahče 74:63

Barselona – Alba 93:77

Virtus – Monako 78:81

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.