FIBA predlog Evroligi - utorak umesto petka

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2017, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA predlog Evroligi - utorak umesto petka

Svetska košarkaška federacija (FIBA) prosledila je ponudu Evroligi, kako bi se došlo do rešenja i kako bi košarkaši mogli da se odazovu pozivu u reprezentacije u mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Problem sa kalendarom takmičenja je nastao kada je FIBA uvela „kvalifikacione prozore“ tokom sezone, odnosno u četiri termina u novembru, februaru, junu i septembru.

Oni direktno ulaze u termine klupske košarke i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Evrolige koja bi morala da se prekine u pomenutim terminima u novembru i februaru. EKA i Evroliga to odbijaju i izašli su sa svojim predlogom kalendara kojim bi reprezentativna košarka dobila mesec i po dana u julu i avgustu.

Posle odbijanja Evroliginog predloga usledila je zajednička inicijativa predsednika šest košarkaških saveza (Grčke, Italije, Španije, Rusije, Turske i Nemačke), koji su zahtevali od Evrolige promenu kalendara.

Sada je ponudu Evroligi poslala i FIBA.

FIBA predlaže: Da se sporni mečevi Evrolige premeste iz termina četvrtak/petak na utorak, a da FIBA sve nedeljne mečeve prebaci na petak.

Alternativa je ponuđena, a tek će se videti kakav odgovor sledi.

FIBA proposed an alternative plan to EuroLeague with modifications on dates of both EL and WC Qualifiers gameshttps://t.co/6fwYB0NOlP
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.