FIBA: Pričaćemo sa savezima i Evroligom

Izvor: Mondo, 23.Apr.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA: Pričaćemo sa savezima i Evroligom

Zvanično saopštenje svetske "Kuće košarke".

Foto: MN Press

"Mundo Deportivo" objavio je da su učesnici sastanka Izvršnog komiteta FIBA napustili u subotu skup sa konačnom odlukom da isključe Španiju sa Olimpijskih igara 2016. Nekoliko sati kasnije, oglasila se i FIBA, odloživši konkretne odluke.

Svetska kuća košarke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izrazila je punu podršku FIBA Evropi, koja je poslednjih meseci žestoko "zaratila" sa Evroligom. Uz tu poruku, saopšteno je i da FIBA zahtevala od evropske Kuće košarke da se sastane sa nacionalnim savezima kojima je poslala preteće pismo.

Takođe, Izvršni komitet FIBA uputiće poziv i kompaniji ECA (Euroleague Commercial Assets), koja vodi Evroligu, sa željom da se te dve strane sastanu narednih dana.

Ostaje da se vidi da li će ti sastanci sprečiti drastične mere, kao što su isključenje reprezentacija sa velikih takmičenja, oduzimanje kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u Riju...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.