Evroligin istorijski ugovor – šta se dešava?

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 09:03

Evroligin istorijski ugovor – šta se dešava?

Evroliga i kompanija IMG nastavljaju pregovore oko novog ugovora.

Elitno košarkaško takmičenje čeka intenzivno leto pošto ne samo da će tražiti novog direktora, već će pregovarati sa kompanijom IMG oko nastavka saradnje.

Kako javlja SportBusiness, IMG trenutno plaća garantovano 630 miliona evra za deset godina od 2016/16 do 2025/26 od čega 363 miliona evra ide klubovima.

Iako su podigli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zarade klubova Evrolige sa 18 na 30 miliona evra, situacija u evropskoj košarci ne deluje sjajno jer su troškovi preveliki, pa čak i od ugovora za TV prava vrednog oko 100 miliona evra za sezonu 2023/24 tek oko 40 miliona uliće se klubovima.

Sportbusiness piše da je IMG spreman da produži saradnju sa Evroligom do 2036. godine i da će visina ugovora biti niža od milijardu evra, ali između 600 i 800 miliona.

Stvari malo otežava odlazak Maršala Glikmana, ali se veruje da će dve strane postići dogovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.