Evroligaška zabava u prepunoj Areni: Pobednički ples Markusa Vilijamsa, Valensija još i dobro prošla!

Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2014, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroligaška zabava u prepunoj Areni: Pobednički ples Markusa Vilijamsa, Valensija još i dobro prošla!

Crveno-beli ostvarili i drugu pobedu u Evroligi i tako na najbolji mogući način najavili duel sa Olimpijakosom, koji je na programu narednog petka...

Ovo je Zvezda! Pesma koja se sa punih tribina Kombank Arene čula u trenucima dok su igrači Crvene zvezde gazili prošlosezonskog osvajača Evrokupa, ekipu Valensije, definitivno stavlja do znanja svima da je crveno-beli klub konačno pronašao pravu, evroligašku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << formu. Kojom je stigao do druge ubedljive pobede u Grupi D, a sve to zahvaljujući paklenom tandemu Vilijams - Marjanović i njihovom nezadrživom, pobedničkom plesu - 76:63 (21:16, 18:10, 26:16, 11:21).

Još jednom je američki organizator igre potvrdio kvalitet koji poseduje i sa 14 poena, osam asistencija i četiri skoka bio čovek odluke, koji je Zvezdi doneo najveću prednost na meču, od 25 poena, a protivniku nije dao gotovo nikakvu šansu da se ozbiljnije uključi u borbu za kompletan plen. Sa njim, naravno, još jednu dominantnu partiju pružio je i Zvezdin dugajlija, koji je na 16 koševa dodao devet skokova i tri asistencije. Na drugoj strani najbolji je bio Bujks sa 14 poena, 13 je dodao Ribas, a 12 Van Rosom.

Ipak, beogradski predstavnik u najjačem klupskom takmičenju definitivno će morati da poradi na igri u poslednjoj deonici, pošto je rivalu ponovo dozvolila da ubedljivu prednost spusti na pristojnu razliku...

Imali su domaći igrači apsolutnu kontrolu dešavanja na parketu. Iako su oba tima meč počela pomalo stegnuto, Mitrović i Vilijams brzo su pronašli rešenje za čvrstu odbranu protivnika, koja je težila ka tome da "zaključa" reket i onemogući beogradskom sastavu da dođe do lakih poena. Ali, sve do ulaska Blažiča, koji je brzo zamenio Lazića, Valensija je imala rezultatski priključak. Energični Slovena je serijom od osam vezanih poena podigao Zvezdinu igru, ali i navijače na tribinama, pa je rezultat na dva i po minuta pre odlaska na mali odmor bio 19:12.

Uprkos ogromnim naporima gostiju da umanje rezultat i odličnoj igri gotovo nezaustavljivog Bojana Dubljevića, crveno-beli nisu dozvoljavali protivniku da uhvati bilo kakav ritam.

Već u uvodnim minutima druge deonice Marjanović je, posle nekoliko odličnih proigravanja Vilijamsa, doneo Zvezdi i prvu dvocifrenu prednost (29:18), a uz dominantnu igru u skoku, ali i defanzivi, domaćin je brzo uplovio u nešto mirnije vode. Pokušali su Dubljević i Van Rosom da iskoriste nekoliko "praznih" minuta i nešto nervozniju igru domaćina, ali nije im se dalo. Zvezdin organizator igre je, uz pomoć Marjanovića i Kalinića brzo stigao do dvocifrenog učinka, a ujedno i zadržao Zvezdinu dvocifrenu prednost, pa je rezultat na poluvremenu bio 39:26, dok je Valensija ubacila svega deset poena.

Ipak, presudna je bila treća četvrtina, koju su igrači Crvene zvezde odigrali gotovo perfektno. Vilijams je nastavio svoj pobednički ples, asistirao i pogađao sa svih pozicija, razigrao i svog stalnog partnera Bobija Marjanovića... A zajedno je ovaj tandem uništio rivala i ubacio mu 65 poena do kraja kvartala. Koliko je Valensija bila u podređenom položaju govori i podatak da je brojku od 40 poena prešla tek u poslednjoj sekundi preposlednje četvrtine - 65:42.

Baš kao i u utakmici sa Galatasarajem, u poslednjoj deonici domaći igrači igrali su opuštenije nego u prve tri četvrtine, pa su gosti uspeli da minus spuste na "svega" 13 poena - 76:63.

-------------------------------------------------------------------

C. ZVEZDA - VALENSIJA 76:63 

(21:16, 18:10, 26:16, 11:21)

Dvorana: Kombank Arena. Gledalaca 15.820. Sudije: Lamonika (Italija), Šulga i Zaščuk (Ukrajina).

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 14 (8 as), Rebić, Dangubić 5, Mitrović 10, Lazić 2, Blažič 13, Kalinić 12, Marjanović 16 (9 sk), Tejić, Dženkins 2, Jović, Cirbes 2.

VALENSIJA: Ribas 13, Van Rosom 12, Sato 5 (7 sk), Liščuk 5, Lučić 1, Dubljević 10, Vives, Martinez, Bajks 14, Lončar, Agilar 3, Harangodi.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Publika to je sa severnog kopa, za nju je čula čitava Evropa!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2014

Pesma Zvezdaša pogađa u srž. Navijači Crvene zvezde predstavljaju svojevrsni zamajac, koji je uhvatio ritam i ne namerava da prestane sa radom. Njih oko 17.000 okupiralo je beogradsku dvoransku lepoticu, klicalo miljenicima i pružilo ogroman vetar u leđa igračima u crveno-belim uniformama. Markus...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.