Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga ucjenjuje klubove, FIBA prijeti reprezentacijama

MADRID - Evroliga i FIBA definitivno ne mogu zajedno, a kako će izgledati evropska košarka na početku sljedeće sezone još je velika misterija.

Ono što je izvjesno jeste da nas očekuje "vrelo" ljeto, kada se bude lomilo kom se carstvu privoljeti.

Ipak, iako se tekuća sezona još nije ni primakla kraju, pritisci s obje strane postaju sve žešći. Kako piše španska "Marka", čelnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Evrolige zatražili su od vlasnika A licence (Barselona, Real Madrid i Laboral kuća) da naredne sezone zabrane svojim igračima učešće u takozvanim "prozorima", u kojima će reprezentacije igrati zvanične mečeve. Španski list, međutim, nije naveo da li su isti zahtjevi poslati i na adrese ostalih vlasnika A licence, i da li će se isti princip odnositi i na preostalih pet učesnika elitnog takmičenja u narednoj sezoni.

S druge strane, FIBA je zaprijetila reprezentaciji Španije isključenjem iz međunarodnih takmičenja ukoliko njeni evroligaški klubovi ne dozvole igračima da se odazovu na reprezentativne akcije tokom sezone.

U sličnoj situaciji kao klubovi i reprezentacija, nalazi se nacionalna španska liga. Podsjetimo, Endesa liga je prošle nedjelje odbila da potpiše predugovor sa FIBA Ligom šampiona, kojim bi se obavezali da će svi klubovi, osim učesnika Evrolige, igrati takmičenja pod okriljem FIBA.

(NN/novosti.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

FIBA preti Španiji

Izvor: Danas, 12.Feb.2016, 10:48

Beograd - Evropska kuća košarke zapretila je Španiji isključenjem iz međunarodnih takmičenja ako njeni evroligaški klubovi Real, Barselona i Laboral kuća ne dozvole igračima da se odazovu pozivima selektora tokom sezona, najoštrije je upozorenje FIBA prema "crvenoj furiji"... Prema pisanju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.