Evroliga strogo kažnjava Zvezdu?

Izvor: Press, 03.Jan.2015, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga strogo kažnjava Zvezdu?

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od Real Madrida sa 79:72, u utakmici 1. kola E grupe TOP 16 faze Evrolige, a beogradski klub, izvesno je, čeka nova kazna Evrolige zbog nesportskog ponašanja navijača tokom duela sa Madriđanima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Jedan od sudija meča je pogođen upaljačem sa tribina, pošto je publika burno reagovala na odluku arbitara da dosude faul Lazića na Rudiju Fernndesu.



Zvezda je od strane disciplinskog sudije Evrolige već nekoliko puta kažnjavana u ovoj, kao i u prethodnoj sezoni, na adresu kluba već su stizala brojna upozorenja na račun ponašanja navijača u dvorani, tako da bi novi incident za posledicu mogao da ima novu, rigoroznu kaznu za crveno-bele.
Pre nepravdene odluke da se Beograđani kazne zbog incidenata u Istanbulu, uoči meča protiv Galatasaraja, disciplinski sudija Evrolige novčano je kaznio Crvenu zvezdu Telekom zbog incidenata na utakmici sa Olimpijakosom.
Tokom poslednje deonice meča sa bratskim klubom iz Pireja na teren je ubačeno nekoliko upaljača, a glavni sudija meča pogođen je kutijom cigareta u kojoj je bilo nekoliko novčića. Otežavajuća okolnost po Zvezdu je upravo činjenica da incident u režiji navijača nije prvi ove sezone. Tada su crveno-beli kažnjeni samo novčano, ali ovoga puta kazna bi mogla da bude i igranje meča bez publike.
Ukoliko dođe to tog scenarija, Beograđani bi prvi naredni duel, koji igraju sa Galatasarajem, odigrali bez podrške publike u okviru 3. kola Top 16 faze. Crvena zvezda narednu utakmicu igra 8. januara u Tel Avivu protiv domaćeg Makabija. 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

ULEB DŽELATI: Crvena zvezda čeka drakonsku kaznu Evrolige

Izvor: HotSport.rs, 04.Jan.2015, 10:41

Košаrkаši Crvene zvezde izgubili su u Beogrаdu od Reаl Mаdridа sа 79:72, u utаkmici 1. kolа E grupe TOP 16 fаze Evrolige, а beogrаdski klub, izvesno je, čekа novа kаznа Evrolige zbog nesportskog ponаšаnjа nаvijаčа tokom duelа sа „Kraljevskim klubom“.. Jedаn od sudijа...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.