Evroliga odredila sudije za Fajnal for, nema Ilije Beloševića

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga odredila sudije za Fajnal for, nema Ilije Beloševića

Srbiju će, ipak, predstavljati Milivoje Jovčić, a tu je i Damir Javor iz Slovenije...

Čelnici Evrolige odredili su spisak arbitara za finalni turnir elitnog takmičenja, gde će pravdu deliti osmorica sudija. 

Na spisku se nalaze: Danijel Jerezuelo (Španija), Damir Javor (Slovenija), Milivoje Jovičić (Srbija), Luiđi Lamonika (Italija), Olegs Latiševs (Letonija), Robert Lotermozer (Nemačka), Fernando >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Roša (Portugalija) i Boris Rižik (Ukrajina).

Polazna tačka prilikom izbora arbitara bila je ta da su svi već imali iskustvo deljenja pravde na završnim turnirima, a samo jedan od njih nije bio na F4 u poslednje dve godine. Na primer, Lamonika, Lotermozer i Rižik biće na Fajnal foru po sedmi put, dok će Latiševsu ovo biti šesti završni turnir. Jerezuelo i Jovčić sudiće po četvrti put, Roši treći, a Javoru drugi put.

Gledajući sve skupa, sudije zajedno imaju iskustvo od preko 40 utakmica sa polufinalnih i finalnih mečeva, od čega su 11 puta sudili za titulu.

Interesantno, na spisku nema ponajboljeg srpskog arbitra Ilije Beloševića. On se, podsetimo, ni prošle godine nije našao na F4.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Jovčić jedini Srbin među sudijama na F4 Evrolige

Izvor: Sportske.net, 05.Maj.2017

Beloševića nema zbog propusta u meču Baskonije i CSKA, a Milivoje Jovčić će biti po četvrti put na završnom turniru...Najelitnije klupsko takmičenje u Evropi je obavestilo javnost ko će deliti pravdu u Istanbulu na fajnal foru...Među osmoricom sudija nalaze se dvojica iz ABA lige, a jedan...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.