Evroliga objavila detaljan izveštaj: Crvena zvezda NIJE OŠTEĆENA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 19:34

Evroliga objavila detaljan izveštaj: Crvena zvezda NIJE OŠTEĆENA!

Sve je obrazloženo u njihovom tekstu.

Žalgiris je u petak slavio protiv Crvene zvezde rezultatom 93:91, meč je odigran u Beogradu.

Posle završenog susreta navijači crveno-belih su pravili nerede u hali, a razlog je bio njihov stav da je sudijska ekipa napravila grešku u poslednjem minutu susreta.

Na krajnje neprikladan način su drmali tunel dok su arbitri prolazili i Evroligi nije promakla ova situacija.

Ipak, sve je zanimalo da li >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je greške zaista bilo i da li je Kinan Evans zaista nagazio liniju kao što Zvezdini navijači tvrde. Odgovor je "ne", a to je potvrdila Evroliga.

U izveštaju Evrolige stoji sledeće:

- Sa 21,1 sekundom do kraja igre, Dovidas Giedraitis zabija loptu iz prednjeg polja Žalgirisa Kaunasa do Kinana Evansa. Kinan Evans prima loptu i dodaje je Tomasu Dimši koji pravi ličnu grešku. Sudije su utvrdile da Kinan Evans nije stao na liniju sredine terena tokom svog poseda, tako da nije dosuđen prekršaj zadnjeg polja. Odeljenje za košarkaško suđenje Evrolige je pregledalo više dostupnih uglova kamere za igru i nije pronašlo nijedan jasan i ubedljiv vizuelni dokaz da je Kinan Evans stao na liniju sredine terena, pa je stoga utvrđeno da je sudijska posada pravilno odbacila poziv - napisano je.

Evroliga je stala iza odluke svojih sudija i smatra da nije učinjena greška u ovoj, po nekima spornoj situaciji.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Evroliga se oglasila saopštenjem: Zvezda nije oštećena, nema dokaza da je Evans zgazio liniju

Izvor: Danas, 10.Feb.2024

Evroliga se oglasila u subotu posle podne, dan nakon što je Žalgiris u "Štark areni" pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 93:91.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.