Evroliga napravila izuzetak – Panter i Lesor su mogli mnogo gore da prođu

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 20:56

Evroliga napravila izuzetak – Panter i Lesor su mogli mnogo gore da prođu

Košarkaši Partizana Matijas Lesor i Kevin Panter, odnosno Realov Gabrijel Dek, mogli su da dobiju mnogo ozbiljnije kazne posle incidenta u Madridu.

Francuz i Argentinac su dobili po meč suspenzije, dok je Panter kažnjen sa dve utakmice neigranja i mogu da smatraju da su dobro prošli.

Zašto je to tako objasnio je specijalizovani košarkaški protal "Basket njuz".

Sva četvorica igrača, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući Geršona Jabuselea, su kažnjeni prema Članu 27.1a) Statuta Evrolige pod kojim se kažnjava “zbog fizičkog nasrtaja prema članu sudijskog tima, drugoj osobi, javnosti, navijaču ili bilo kojoj drugoj osobi”.

Članom 28.1c) se objašnjava da će oni koji su proglašeni krivim prema prethodno pomenutom članu biti “privremeno diskvalifikovani iz Evroliginih takmičenja na period od jedne do četiri godine ili tri ili više utakmica”.

Dakle, odmah je jasno da se sa pet utakmica suspenzije jedino Geršon Jabusele uklapa u to. Međutim, postoji i izuzetak.

Na osnovu Člana 14, nezavisna disciplinska komisija zadržava i pravo na izuzeće okrivljenih što je u ovom slučaju i iskoristila kada su Panter, Lesor i Dek u pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.