Izvor: Radio 021, 25.Mar.2020, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga i Evrokup se nastavljaju, moguća promena sistema takmičenja

Upravni odbor Evrolige održao je telefonsku sednicu sa klubovima učesnicima, a zaključak je da će sezona 2019-20. biti nastavljena onog trenutka kada to dozvoli zdravstvena situacija.

Video sastanku su prirustvovali Bord klubova (11 onih sa A licencom), čelnici Evrolige i predstavnici IMG.

Kako je saopšteno, želja svih je da se sezona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << završi, ali u isto vreme prizdaju da će se to dogoditi verovatno posle maja meseca. Moguća je i promena sistema takmičenja, kako u Evroligi, tako i Evrokupu.

"Takmičenje će se nastaviti kad situacija dozvoli da postoje optimalni zdravstveni i sigurnosni uslovi za sve učesnike, u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih organa i lokalnih uprava. Prioritet je završetak sezone u Evroligi sa postojećim formatom, što znači igranje preostale faze regularne sezone, doigravanje i Fajnal-for. To bi najverovatnije podrazumevalo završetak posle prvobitno zakazanih majskih datuma, a raspored mečeva mogao bi se po potrebi promeniti. Isti prioritet će biti primenjen i u Evrokupu. Nastaviće se sa analizom potencijalnih alternativnih formata takmičenja koji se mogu aktivirati samo ako to zahteva situacija", saopštili su odbori.

Crvena zvezda je posle 28 kola bila 14. na tabeli Evrolige sa učinkom 11-17, dok je Partizan obezbedio prednost domaćeg terena u doigravanju u Evrokupu i u četvtfinalu treba da se sastane sa Unikom iz Kazanja.

Autor: Sport klub

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.