Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga: Zvezda herojski pala u Istanbulu! Erceg "oteo" pobedu

Kakva šteta, kakva tragedija za crveno-bele! Iako su bili na korak do četvrte pobede u Evroligi, Crvena zvezda je na kraju poražena, posle dva produžetka, u Istanbulu. Galatasaraj je uz mnogo sreće pobedio srpskog vicešampiona 110:103 (22:16, 23:24, 9:23, 28:19, 14:14, 14:7). Ako je za utehu, četa Dejana Radonjića je poražena sa manje razlike nego što su Turci izgubili u Beogradu (76:68), što može da bude odlučujuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u nastavku takmičenja u najjačem klupskom takmičenju.

I pored poraza, košarkaši Crvene zvezde zaslužuju sve česitke na fantastičnom meču. Više sreće i koncentracije u finišu imali su domaćini koje su predvodili fenomenalalni Zoran Erceg i Karlos Arojo. Upravo je Srbin bio heroj Galatasaraja. Na tri sekunde pre kraja 40. minuta, kod rezultata 82:79, Erceg je pogodio trojku sa više od 10 metara i doneo produžetak svom timu.

U prvom produžetku opet je Zvezda bila bliža pobedi. Markus Vilijams je imao napad za trijumf, ali je krenuo na ulaz, pa je njegov šut izblokiran. Kao da su tada sve kredite crveno-beli ispucali. U drugom produžetku, razgoropadio se Karlos Arojo. Uz asistenciju iskusnog Gonluma, istanbulski crveno-žuti stigli su do trećeg trjumfa u grupi D Evrolige.

Crveno-beli imaju razloga da žele, ali i dalje imaju velike izglede da se plasiraju u Top 16. Fenomenalne partiju pružio je Nikola Kalinić, koji je trojkama u finišu četvrte četvrtine punio koš domaćina. Markus Vilijams nije bio realizatorski raspoložen, ali je imao neverovatnih 17  asistencija. Odlični su bili i Boban Marjanović i kapiten Luka Mitrović, koji je postigao čak 30 poena, ali dobre igre kvarteta crveno-belih na kraju nije bio dovoljan za trijumf.

GALATASARAJ: Erceg 32 (7 sk), Džavaji 2, Gonlum 15, Vujukas 4, Aldemir 4, Nikolov, Aradori 2, Arojo 26 (6 as), Guler 10, Arslan 15, Arar, Ural.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 8 (17 as), Rebić, Čvorović, Dangubić, Mitrović 30, Lazić 7, Blažič 7, Kalinić 21, Marjanović 23 (17 sk), Tejić 5, Dženkins, Cirbes 2.

REDOSLED: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda, Galartasaraj i Neptunas po 3-3, Laboral kuća 2-4, Valensija 1-5.

 

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

Na premijeri Evrolige, Crvena zvezda je pobedila Galatasaraj 76:68.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.