Evroliga 2017/18 - Ko se još čeka?

Izvor: Sportske.net, 14.Apr.2017, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga 2017/18 - Ko se još čeka?

Poznat je veliki broj učesnika za narednu sezonu Evrolige. Ko se još čeka?

Ekipa Dejana Radonjića je uspela da ove sezone uskladi sve svoje obaveze u ABA ligi i EL, osvajanjem regionalnog takmičenja, što je bio i cilj pred početak ove sezone, je uspela da stigne do nove sezone u najjačem kontinentalnom takmičenju.

Dakle, kao što neko reče sinoć na društvenim mrežama, tek što je Zvezda ispala >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iz EL, ponovo je izborila plasman u nju.

Tamo će je čekati stari poznanici.

Dugoročne licence imaju Baskonija, Barselona, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fener, Makabi, Armani, Žalgiris, CSKA, svi oni će učestvovati i naredne sezone u EL.

Pored njih, priključila im se Unikaha koja je kroz Evrokup ušla u EL, kao i Crvena zvezda koja je to učinila kroz ABA ligu.

Ostala su još tri mesta, dva su rezervisana za:

- prvoplasiranu ekipu u nemačkom šampionatu (Ulm, Bajern ili Bamberg)

- ekipu iz VTB lige koja bude najbolje plasirana (ako ne računamo CSKA)


Poslednje mesto u EL će podeliti Bartomeu, biće to tzv. "vajld kard" koji će najverovatnije biti dodeljen ekipi Darušafake, pošto niti jedna zemlja ne može imati više od četiri učesnika, a Španci su se nadali da bi oni mogli da dobiju "vajld kard".

Fajnal for se sledeće sezone održava u Beogradu, u Kombank areni.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.