Efes nadigrao Makabi u Rigi – Larkinu duel protiv Boldvina

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 21:23

Efes nadigrao Makabi u Rigi – Larkinu duel protiv Boldvina

Košarkaši Efesa su kao domaćin savladali Makabi u Rigi, rezultatom 105:91, u okviru 26. kola Evrolige.

Ekipa iz Izraela je trenutno na 10. mestu sa 13 pobeda i isto toliko poraza, dok je Efes na 12. mestu sa 11-15.

Efes je do pobede došao boljom igrom u poslednjem kvartalu.

Najraspoloeniji u redovima Efesa je bio Šejn Larkin sa 22 poena, četiri skoka i šest asistencija, pratio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga je Rodrig Bobua sa 20 poena, dva skoka i tri asistencije, a dvocifreni su bili još i Erdžan Osmani sa 13 poena i sedam skokova, Tibor Plajs sa 12 poena, kao i Tajrik Džouns i Vil Klajburn (7sk) sa po 10 poena.

Kod Makabija, najbolji je bio Vejd Boldvin sa 26 poena i pet asistencija, pratili su ga je Antonius Klivlend i Bonzi Kolson (6sk) sa 12 poena, dok su po 11 imali Jasil Rivero i Džoš Nibo (7sk).

Utakmica je bila tvrda od samog starta, ni jedan tim nije uspeo da se odvoji na više od dva poseda prednosti. Efes je dobio prvu četvrtinu 29:27, da bi Makabi bio bolji u drugoj četvrtini i došao do minimalnog vođstva na poluvremenu – 50:51.

Rezultatska klackalica je nastavljena i u trećoj četvrtini, većim delom je Efes imao prednost, ali nije uspeo da dođe do neke značajnije prednosti. Na kraju je ekipa iz Istanbula sa +2 ušla u poslednji kvartal (77:75).

Efes je bolje odigrao poslednji kvartal i na krilim Šejna Larkina došao do pobede – 105:91. Posebno se istakao i Erdžan Osmani.

Ekipa iz Istanbula u narednom kolu gostuje Partizanu, dok Makabi putuje u Berlin na duel sa Albom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šejn Larkin vodio Efes do pobede nad Makabijem, Miler Mekintajer oborio rekord

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2024, 00:38

Košarkaši Efesa pobedili su večeras u Rigi ekipu Makabija rezultatom 105:91 u utakmici 26. kola Evrolige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.