Efes nadigrao Darušafaku, Olimpijakos bolji od Reala, pobede Fenera i Bajerna

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Efes nadigrao Darušafaku, Olimpijakos bolji od Reala, pobede Fenera i Bajerna

Košarkaši Efesa savladali su, kao gosti, Darušafaku sa 93:88 u meču devetog kola Evrolige. Olimpijakos nadigrao Real 88:83. Fener slavio u Izraelu, 74:70. Bajern pobedio Grand Kanariju sa 89:74.
Efes je ovom pobedom zabeležio sedmi trijumf u sezoni i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli, dok je Darušafaka na dnu tabele sa jednom pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz devet utakmica.

Efes je do pobede predvodio francuski internacionalac Rodrigo Buboa sa 24 poena. Sjajnu partiju pružio je Vasilije Micić koji je uz devet poena zabeležio devet asistencija i pet skokova. Tibor Plejs je postigao 12, Morum 11, a Larnik 10.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Majkl Erik sa 18, Peiners je dodao 15, dok su Bajgul i Evans postigli po 11.
U desetom kolu Efes dočekuje Baskoniju, a Darušafaka Gradn Kanariju.

Olimpijakos je u Pireju savladao Real iz Madrida sa 88:83. Domaćin je zabeležio peti trijumf ove sezone, a Realu je ovo prvi poraz u Evroligi. Olimpijakos je trenutno na osmoj poziciji na tabeli, a Madriđani zauzimaju drugo mesto.
Domaćine je do trijumfa predvodio tande Vilijams-Gos sa 23 poenea i Spanulis sa 20. Strelniks je postigao 15, a Nikola Milutinov je imao učinak od osam poena i devet skokova. Kod gostiju Kerol je postigao 16, Kampaco 14, a dvcifreni učinak imao je i Fernandez sa 12.

U narenom kolu Olimpijakos dočekuje Budućnost, a Real u Madridu igra protiv CSKA iz Moskve.

Fenerbahče je u Tel Avivu savladao Makabi sa 74:70. Ekipi koju predvodi Željko Obradović ovo je osma pobeda i nalazi se na deobi drugog mesta sa Realom, dok je Makabi ostao na samo jednom trijumfu ove sezone i nalazi se na dnu tabele.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Slukas sa 18 poena, pratio ga je Gudurić sa 13, a Veseli je ubacio 11. Kod domaćina Kalojaro je postigao 17 poena, a Vilbekin 15.
Deseto kolo donosi duele Barselone i Fenerbahčea, kao i Makabija i Bajerna.

Bajern je kao gost savladao Grand Kanariju 89:74. Ekipa iz Minhena zabeležila je četvrtu pobedu i zauzima deveto mesto na tabeli. Grand Kanarija je ostala na dva trijumfa i trenutno je na 13. mestu.
Ekipu Dejana Radonjića do pobede je predvodio Lo sa 22, Vilijam se postigao 20, Ličić i Koponen su dodali po 11. Kod domaćina Erikson i Balvin su postigli po 15 poena.
U narednom kolu Bajern gostuje u Tel Avivu, a Darušafaka dočekuje Grand Kamariju.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.