EVROLIGA: Realu pripao derbi u Pireju, Bajern u produžetku srušio Armani

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2023, 00:08

EVROLIGA: Realu pripao derbi u Pireju, Bajern u produžetku srušio Armani

Alba iznebnadila Žalgiris.

U preostala tri meča večerašnjeg programa 12. kola Evrolige Alba je uspela da iznenadi Žalgiris i dođe do pobede 64:62, u velikom derbiju Real Madrid je savladao u gostima Olimpijakos 77:71, a Bajern je posle produžetaka uspeo da savlada Armani u Minhenu 91:84.

Zanimljiv meč odigran je u Pireju gde je Real imao prednost posle prve četvritne zahvaljujući visokim igračima, da bi Olimpijakos do poluvremena zaostatak smanjio na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samo jedan poen (37:36). Pirejci nisu uspevali da dođu do totalnog preokreta protiv Kraljevskog kluba sve do sredine treće deonice, ali je Real preko Kamapaca, Muse i Hezonje bvratio prednost. Olimpijakos je uspeo da stigne do neizvesner završnice, ali je Real ipak uspeo da mirno privede utakmicu kraju i stigne do pobede. Musa je meč završio sa 23 poena, a Hezonja sa 18 i 10 skokova u Realu. Vokap je sa 17 bio najefikasniji u Olimpijakosu, Mustafa Fal je postigao 10, a Nikola Milutinov je imao četiri poena i četiri skoka.

Alba i Žalgiris odigrali su veoma neizvestan meč koji je rešen u završnici trojkom Jonasa Matišeka šest sekundi pre kraja, koji je tako postao junak Albatrosa. Johanes Timan bio je jedini dvoicfreni kod Albe sa 16 poena, dok je Jani Vecel postigao devet. Dovidas Gidraitis predvodio je Žalgiris sa 15 poena, dok je Tomas Dimša postigao 14.

Bajern je uspeo da dođe do trijumfa protiv Armanija koji je u Minhenu bio bez povređenog Nikole Mirotića i slavi posle produžetka. Imao je Armani sve u svojim rukama i vođstvo 76:70 minut do kraja, ali je prvo Karsen Edvards pogodio trojku, a zatim i Serž Ibaka u poslednjoj sekundi za izjednačenje i produžetak. U dodatnih osam kinuta Edvards je odigrao sjajno i doneo Bavarcima šesti trijumf u sezoni.

EVROLIGA 12. KOLO

Utorak

Efes - Panatinaikos 71:68

Alba - Žalgiris 64:62

Olimpijakos - Real 71:77

Bajern - Armani 91:84 (76:76)

Paritzan - Monako 89:85 (72:72)

Sreda

Asvel - Makabi (20.15)

Baskonija - Fenerbahče (20.30)

Valensija - Crvena zvezda (20.30)

Virtus - Barselona (20.30)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.