EVROLIGA PRIZNALA: Monako oštećen u Beogradu, ali i Partizan

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 14:01

EVROLIGA PRIZNALA: Monako oštećen u Beogradu, ali i Partizan

Nekoliko problematičnih odluka sudijske trojke.

Košarkaši Partizana slavili su u utorak protiv Monaka u ''Štark'' areni sa 89:85 u 12. kolu Evorlige, a gosti su bili nezadovoljni suđenjem po završetku tog meča, a sada je Evroliga priznala grešku koja se dogodila na samom kraju meča.

Reč je situaciji posle promašaja Donatasa Motiejunasa, kada su se Panter i Ledej predugo dobacivali pre nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je lopta stigla do Doužera koji je konačno prebacio na proitivničku polovinu. Ispostavilo se da je to trajalo duže od dozvoljenih osam sekundi što sudije nisu dosudile, a Evroliga je priznala grešku.

Sudije su na meču Partizana i Monaka grešku napravile 35 se,kundi pre kraja kada je Doužeru dosuđen faul u napadu nad Blosomgejmom, što su sudije preinačile posle gledanja snimka. Sledeća greška je bila već pomenuti istek vremena pre nego što je Partizan preneo loptu na polovinu Monaka, da bi zati bila svirana i greška Motiejunasa nad Smailagićem što je takođe bila pogrešna odluka, ali su sudije nju ispravile na licu mesta. Poslednja greška je bila nedosuđen faul Lojda nad Ledejom pre nego što je lopta izbvedena što bi bilo slobodno bacanje za Partizan i lopta sa strane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.