EVROLIGA: Olimpijakos ide na F4! Gudurić nije mogao sam - Fener pao u GROTLU PIREJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 23:43

EVROLIGA: Olimpijakos ide na F4! Gudurić nije mogao sam - Fener pao u GROTLU PIREJA

Odličan meč u Atini.

Košarkaši Olimpijakosu su na domaćem ternu, uspeli da savladaju ekipu Fenerbahčea rezultatom 84:72 u petom meču plej-of serije Evrolige i tako obezbede put u Kaunas, gde će se održati fajnal-for elitnog takmičenja.

Tim iz Pireja je odigrao savršeno završnicu prve dve četvrtine. U uvodnoj deonici Olimpijakos je serijom 5:0 otišao na prvu pauzu sa rezultatom 20:15, a polovinu od tih poena domaćina je postigao Kostas Papanikolau.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Fenerbahče je na krilima Marka Gudurića, koji je postigao četiri trojke iz pet pokušaja (14 poena do 16. minuta) uspeo da preokrene rezultat i povede sa 31:29.

.@kos_slou is just magic🪄 #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/N8tZrePrj9

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 9, 2023

Tada je usledila uraganska serija Atinjana 15:0 u kojoj je Kostas Slukas ubacio osam poena. Olimpijakos je na velikom odmoru imao plus 11, 44:33.

Olimpijakos je dva puta stigao do 13 poena prednosti u trećem kvartalu, ali se gosti nisu predavali. Posle šeste trojke Gudurića (26 poena) Fenerbahče je smanjio na 62:52, ali je Slukas vratio plus 13 Pirejcima pred poslednju deonicu (65:52).

Nastavila se dominacija domaćih u završnici meča u Pireju. Prednost je samo rasla uprkos odličnom Marku Guduriću, čije trojke nisu pomogle Feneru da stigne grčku ekipu.

Najbolji kod pobednika bio je Slukas sa 22 poena uz šest asistencija, Papanikolau je ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena i 11 skokova. Vezenkov je postigao 17 poena.

Fener je predvodio Marko Gudurić sa 26 poena (8/12 za tri poena), tri skoka i dve asistencije, a dvocifreni su još bili Motli sa 14 i Edvards sa 10 postignutih poena.

Rival Olimpijakosa u polufinalu fajnal-fora u Kaunasu biće bolji iz majstorice Monako - Makabi (sreda, 20 časova). Sa druge strane, Barselona čeka pobednika serije Real Madrid - Partizan (sreda, 21).
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.