EVROLIGA: Mušicki trojkom doneo pobedu Megi

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 17:17

EVROLIGA: Mušicki trojkom doneo pobedu Megi

Impresivan preokret.

Juniori Mege savladali su ekipu Žalgirisa sa 73:70 u prvom kolu B grupe finalnog turnira Evrolige u Kaunasu.

Srpski tim nije dobro započeo meč, prva deonica pripala je litavanskom predstavniku sa 30:11, ali su se igrači Mege trgli i ubacili u petu brzinu.

U drugoj deonici su solidno nadoknadili zaostatak, a onda u trećoj ubedljivo nadigrali Žalgiris (26:10) te tako potpuno preokrenuli rezultat.

Oba tima su bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prilično neefikasna u poslednjih 10 minuta, no uspeo je srpski predstavnik da zadrži prednost i trijumfuje u prvom kolu. Junak je bio Andrej Mušicki koji je postigao odlučujući koš u poslednjem minutu - 70:73,

Istakli su se i Bogoljub Marković sa čak 22 poena uz 11 skokova za indeks od 30 poena, zatim Filip Jović sa 19 poena, deset skokova i osam ukradenih lopti, te Asim Đulović koji je imao 17 poena, sedam skokova i dve asistencije uz isto toliko ukradenih lopti.

Sledeći meč Mega igra protiv Next Generation Select tima sutra od 14.45 časova u Kaunasu
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.