EVROLIGA: Micićev REKORD KARIJERE u velikom derbiju sa Fenerom! Senzacija u Barseloni (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 22:31

EVROLIGA: Micićev REKORD KARIJERE u velikom derbiju sa Fenerom! Senzacija u Barseloni (VIDEO)

Prekinut fantastičan niz tima koji vodi Igor Kokoškov.

Košarkaši Efesa pobedili su u velikom derbiju Turske, u 24. kolu Evrolige, Fenerbahče rezultatom 106:74 i naneli izabranicima Igora Kokoškova prvi poraz posle 10 uzastopnih pobeda.

Turski derbi obeležio je srpski reprezentativac Vasilije Micić, koji je u ovom meču ostvario rekord karijere. Naime, novi član Oklahome ubacio je čak 37 poena, nadmašivši svoj najbolji meč protiv Panatinaikosa kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je postigao 33 koša.

Srušio je večeras Micić rekord i u indeksnim poenima, jer je sa Asvelom stigao do 35 početkom godine, a danas indeks od čak 44, za 31 minut proveden u igri!

Fantastične cifre Vase uz šuteve 6/6 za tri, 11/11 sa "penala" i 4/6 za dva poena, zaokružene su sa pet asistencija i tri ukradene lopte.

Osim srpskog reprezentativca, zapažen je bio i Bobua sa 14 poena, Šanli je dao 13, a Larkin 11 koševa. U timu Fenera jedina svetla tačka bio je Nando De Kolo sa 24 poena, dok je Marko Gudurić dao četiri poena.

Efes je ovim trijumfom stigao do sedme pobedu na poslednjih osam mečeva i podsetio na prošlosezonska izdanja, kada je delio lekcije na evroligaškoj sceni.

Panatinaikos je bez povređenog Nemanje Nedovića položio oružje u Berlinu, Alba je slavila rezultatom 74:65, iako je bila prinuđena da tokom većeg dela juri prednost rivala.

Zeleni iz Atine su u drugoj četvrtini imali i dvocifrenu prednost (15:25), ali je bundesligaš trojkama uspeo da se vrati u igru i preokrene meč u svoju korist.

.@albaberlin overcome @paobcgr in what could prove to be a vital win pic.twitter.com/FOBOprYj0m

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) February 26, 2021

Albatrose je do osmog trijumfa u sezoni (17 poraza) vodio Johanes Timan sa 16 poena, Markus Erikson je dao 12 koševa, dvocifren je bio i Lo sa 11 poena. Kod Panatinaikosa, samo je Aron Vajt zaslužio prelaznu ocenu sa 14 koševa, ostali daleko ispod evroligaškog renomea.

Senzacija večeri je pobeda Asvela u Barseloni (76:69). Do pobede francuski tim su predvodili Noris Kol sa 21 i sa po 13 poena Fol, Lajti i Mustafa.

U ekipi Barselone istakli su se Brendon Dejvis sa 22 i Mirotić sa 19 poena.

Ipak, i pored toga tim iz Katalonije ostaje na čelnoj poziciji.

EVROLIGA – 26. KOLO

Petak

Fenerbahče - Efes 74:106

Baskonija - Crvena zvezda 87:67

Alba - Panatinaikos 74:65

Barselona - Asvel 69:76

Četvrtak

Zenit - Valensija 62:91

Olimpijakos - CSKA 74:75

Bajern - Makabi 72:70

Olimpija Milano - Himki 84:74

Real - Žalgiris 70:58

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.