EVROLIGA: Makabi okrenuo Fener u Beogradu, Real ubedljiv protiv Monaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2023, 00:10

EVROLIGA: Makabi okrenuo Fener u Beogradu, Real ubedljiv protiv Monaka

Odigrane preostale tri utakmice programa od četvrtka.

U preostala tri meča 9. kola Evrolige koji su odigrani u četvrtak, sve tri pobede su ostvarili domaćini. Makabi je u Beogradu posle preokreta savladao Fenerbahče sa 78:73, Armani je bio ubedljiv protiv  Efesa 92:76, kao i Real protiv Monaka 91:73.

Fenerbahče je imao priliku da u Beogradu ipak ostvari makar jednu pobedu posle poraza od Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Crvene zvezde, ali nije tako mislio Makabi. Turski tim je odigrao dobro prvo poluvreme i vodio na velikom odmoru 46:38. Međutim, Ponos Izraela stigao je do totalnog preokreta u nastavku i ostvario peti trijumf. Lorenco Braun je sa 18 poena bio najefikasniji u Makabiju, dok je Bonzi Kolson imao dabl-dabl učinak sa 13 poena i 14 skokova. U Feneru je Marko Gudurić meč proveo na klupi, a sa po 18 poena su najefikasniji bili Skoti Vilbekin i Tarik Biberović.

Armani je uspeo da savlada Efes, ali su Manekeni otpro turskog tima uspeli da slome tek u poslednjoj četvrtini koju su ubedljivo rešili u svoju korist. Šavon Šilds sa 18 i sa 15 poena su predvodili Armani, dok su u Efesu Vil Klajburn sa 18 i Darijus Tompson sa poenom manje bili najefikasniji.

Real nije imao težak posao protiv Monaka Saše Obradovića. Kraljevski klub je imao dvocifrenu prednost već posle prve četvrtine, a vođstvo je povećavao u nastavku. Bilo je u jednom trenutku i 30 razlike, da bi Monako ublažio poraz u poslednjih deset minuta. Džanan Musa predvodio je Real sa 21 poenom, a Serhio Ljulj dodao je 14. U Monaku je Donatas Motiejunas postigao 14 poena, a jedino je dvocifren bio još Majk Džejms sa poenom manje.

REZULTATI 9. kolo

Čevrtak

Makabi - Fenerbahče 78:73

Olimpijakos - Crvena zvezda 88:83

Armani - Efes 92:76

Real Madrid - Monako 91:73

Petak

Žalgiris - Bajern (19)

Asvel - Baskonija (20)

Panatinaikos - Virtus (20.15)

Barselona - Valensija (20.30)

Partizan - Alba (20.45)
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda,   Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.