EVROLIGA: Kalinić i Ivanović slomili ŽILAVI Asvel, Zvezda PREŽIVELA dramu u Pioniru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2021, 22:02

EVROLIGA: Kalinić i Ivanović slomili ŽILAVI Asvel, Zvezda PREŽIVELA dramu u Pioniru (VIDEO)

Crveno-beli slavili u meču 9. kola.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ASVEL rezultatom 73:67 (18:9, 15:23, 17:13, 23:22), u dramatičnom meču 9. kola Evrolige.

Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ imala je čudan tok. KK Crvena zvezda je odlično ušla u meč, čvrstom odbranom svela je Francuze na jednocifren broj primljenih poena u prvoj četvrtini, da bi gosti preuzeli ritam u drugom kvartalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Naime, koševima Lazića na ofanzivnom skoku i Mitrovića, Zvezda je otišla na najvećih 13 razlike (22:9), što je najavljivalo novi ubedljiv trijumf u Pioniru.

CRVENA ZVEZDA - ASVEL 73:67 (18:9, 15:23, 17:13, 23:22)

Hala: "Aleksandar Nikolić".

Sudije: Huan Karlos Garsija, Olegs Latisevs, Edvard Udjanski.

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 4, Uskoković, Davidovac, Mitrović 4, Lazić 5, Kalinić 22, Dobrić 8, Holins 6, Simonović 6, Ivanović 14, Kuzmić 4, Cirbes. Trener: Dejan Radonjić.

ASVEL: Okobo 16, Džons 14, Kaudi 6, Lakomb 6, Gist, Fal 11, Osetkovski 7, Hauard 7, Hounsiu, Strazel, Antetokumbo. Trener: Ti Džej Parker.

Tako, međutim, nisu mislili igrači ASVEL-a koji su, mic po mic, smanjivali vođstvo domaćina i već do poluvremena spustili zaostatak na samo pola koša minusa (33:32). Nošeni raspoloženim Hauardom i Džonsom, Francuzi su koristili svaku grešku u odbrani Zvezde, uspostavivši u potpunosti rezultatsku ravnotežu pred drugih 20 minuta.

Probudio se u trećoj četvrtini Ognjen Dobrić, čiji su koševi nedostajali Zvezdi da ponovo napravi lepu zalihu (50:41), zahvaljujući preciznim šutevima za tri poena. Crveno-beli su serijom 10:0 ponovo pobegli Francuzima i sa +5 ušli u poslednju deonicu (50:45).

Rapsodija KK Crvena zvezda u poslednjem kvartalu. Razigrali su se domaći, poenima Ivanovića, Kalinića, pa trojkom Simonovića otišli su ekspresno na 12 koševa prednosti (57:45), što se ispostavilo odlučujućim u konačnom ishodu i drugom uzastopnom pobedom Crvene zvezde u najelitnijem klupskom takmičenju.

Istina, zapretio je Asvel u finišu, ali je Zvezda koševima Voltersa i realizovanim slobodnim bacanjem kapitena Branka Lazića otklonila sve dileme da francuski tim može do preokreta u Pioniru.

KK Crvena zvezda je ovim trijumfom stigla do četvrte pobede u devet kola i zadržala plasman u sredini tabele.

Kako je meč tekao pročitajte u nastavku teksta.

Posle ubedljive pobede nad Panatinaikosom, KK Crvena zvezda u 9. kolu Evrolige dočekuje Asvel iz Vilebrana. Samopouzdanje u taboru srpskog šampiona je drastično poraslo, čemu je kumovao i trijumf u ABA ligi na vrućem gostovanju Zadranima.

Sada crveno-beli žele da iskoriste još jednu u nizu prednost domaćeg parketa, kao i činjenicu da je francuski tim u Pionir stigao lišen pomoći nekolicine važnih košarkaša, kao što su David Lajti, Viktor Vembanijame i Rej Morgan.

Sva dešavanja iz minuta u minut možete da pratite na portalu Srbija Danas.

Ognjen Dobric on the RUN!#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/tHodlSxMpY

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 11, 2021

What?!

How did Nikola Kalinic make that?#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/jUfv2ZnD8U

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 11, 2021

.@kkcrvenazvezda are FLYING!@aHolli_20 finishes the quarter with the acrobatic layup#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/Jf7rkExire

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 11, 2021

Trener crveno-belih Dejan Radonjić pred ovaj meč govorio je o mogućnosti da se u timu nađe poslednje pojačanje Stefan Marković, kao i kada se očekuje povratak Nikole Ivanovića koji je dugo van stroja zbog korone.

- Stefan nije uradio trening i nije registrovan. Videćemo u kakvom je stanju, pravićemo analizu i videti šta i kako dalje -  rekao je Radonjić i dodao:

- Nikola je počeo sa treninzima i videćemo posle zadnjeg treninga da li može da pomogne. Nadamo se da će biti sa nama i da će dati doprinos koliko je to moguće - otkrio je crnogorski stručnjak na klupi Zvezde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.