EVROLIGA: Jedna Zvezdina dobra četvrtina malo protiv Barselone

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 19:36

EVROLIGA: Jedna Zvezdina dobra četvrtina malo protiv Barselone

Crveno-beli doživeli 14. poraz.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone u 21. kolu Evrolige i tako doživeli 14. neuspeh u elitnom takmičenju. Barselona je slavila sa (21:11, 14:20, 22:14) i stigla do 15. trijumfa u sezoni. Gosti iz Španije u vođstvu su proveli čitav meč i njihova pobeda, osim kratkog perioda u drugoj deonici, nije dolazila u pitanje. U Crvenoj zvezdi se posle mesec dana ponovo na parketu pojavio Džordan Lojd, a zaigrao je i Lendri Noko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Od starta je tim Šarunasa Jasikevičijusa zaigrao čvrstu odbranu protiv koje se Crvena zvezda nije dobro snašla zbog čega je imala velike probleme u napadu dok su gosti lako dolazili do poena pa su već posle prve četvrtine imali dvocifrenu prednost. Potpuno drugačije lice je Zvezda pokazala u drugoj deonici kada je mnogo bolje branila svoj koš, a znatno lakše i rešavala situacije u napadu i uspela da se potpuno vrati u meč iako je na poluvrmenu Barselona i dalje imala prednost od pet poena. Međutim, sve to su postigli u drugoj deonici, izabranici Dejana Radonjića su bacili u drugih 20 minuta u velikoj meri i zahvaljujui problemima sa linije za slobodna bacanja što je Barsleona iskoristila i ponovo se vratila na dvocifrenu prednost sa kojom je ušla u poslednjih 10 minuta meča. U četvrtoj deonici je Barselona stila i do 21 poena prednosti i već tada rešila meč, a do kraja su crveno-beli samo uspeli da smanje zaostatak.

4 wins in a row for @FCBbasket as they head to the top of the standings! pic.twitter.com/pRugsQ3vKJ

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 22, 2021

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova dočekaće u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' ekipu Barselone u okviru 21. kola Evrolige. Crveno-beli pokušaće da posle velike pobede u Madridu protiv Reala skinu skalp još jednog španskog velikana.

Trener Crvene zvezde Dejan Radnojić imaće na ovom meču konačno u sastavu Džordana Lojda koji je mesec dana pauzirao zbog korona virusa, kao i Lendrija Noka koji nije otputovao u Španiju na mečeve protiv Valensije i Real Madrida zbog problema sa vizom, dok i dalje nema Marka Sionovića. Barselona je stigla u Beograd u seriji od tri pobede, pa crveno-belima neće biti nimalo lako da naprave iznenađenje protiv tima koji sa klupe predvodi Šarunas Jasikevičijus.

.@EuroLeague R21 | Crvena zvezda mts 🆚 @FCBbasket 🤜🏼🤛🏼#TogetherWeStand #EuroLeague #kkcz pic.twitter.com/3V6KL0pRVU

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) January 22, 2021

IV ČETVRTINA

III ĆETVRTINA 

DRUGO POLUVREME

II ČETVRTINA

I ČETVRTINA

EVROLIGA, 21. kolo

Petak

CSKA - Fenerbahče 83:89

Crvena zvezda - Barselona

Žalgiris - Olimpijakos

Baskonija - Alba

Četvrtak

Zenit - Efes 85:78

Panatinaikos - Himki 94:78

Makabi - Real Madrid 86:84

Asvel - Valensija 90:77

Armani - Bajern 75:51

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Adrijana Đurđević, devojka fudbalera Duje Ćaleta-Cara
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.