Izvor: HotSport.rs, 21.Dec.2016, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROLIGA: CSKA jedva bez Tea, Baskonija slavila u španskom derbiju (VIDEO)

Danas je okončana 13. runda Evrolige.
Fenerbahče je izgubio na svom parketu od Darušafake rezultatom 71:64. Gosti su iz uvodnog egala došli do minimalne prednosti koju su uspeli da zadrže do kraja. U poslednjem kvartalu je Fener pokušao da serijom napravi povratak, ali nije uspeo. Skoti Vilbekin je sa 22 poena bio najbolji u Darušafaki, pratio ga je Vil Kliburn sa 20, dok je u protivničkom taboru Slukas >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << postigao 16, a Judo 15 poena.

U Mediolanum Forumu je Panatinaikos savladao Armani nošen odličnim Majkom Džejmsom. Domaćin je u potpunosti parirao “zelenima” sve do katastrofalne druge četvrtine u kojoj je ubacio samo osam poena. PAO je tada preokrenuo i stekao dvocifrenu razliku. Sa takvom igrom je nastavljeno i u drugom poluvremenu, već posle treće četvrtine je Panatinaikos imao plus od 22 poena razlike. Armani je ponovo zaigrao dobro, ubacio 30 poena u završnom delu, ali to nije bilo dovoljno za preokret. Džejms je meč završio sa 19 poena i sedam skokova, a Nik Kalates je ubacio 16. Na drugoj strani je Džamel Meklin postigao isto toliko.
Moskovljani su bez De Koloa i Teodosića tek ua poslednjoj četvrtini slomili otpor Makabija i upisali novu pobedu. Izraelci su imali plus 15 posle uvodne četvrtine, što je ruski tim uspeo da nadoknadi do poluvremena. U nastavku se igrao egal, a tek u završnici se CSKA odlepio i trijumfovao. Kori Higins je u pobedničkom timu bio najbolji sa 16 poena, dok je Fridzon dodao 13. U Makabiju je Gaudlok postigao 19.
MAGIJA ĆE, IPAK, IZOSTATI: Teo ‘rastužio’ mnoge ljubitelje košarke u Evropi (FOTO)
Baskonija je loše otvorila utakmicu protiv Barse pa su gosti stekli početni kapital koji su čuvali tokom celog prvog poluvremena. Do preokreta je došlo u trećoj deonici kada su domaći zaigrali maestralno i došli do prednosti koju su uspeli da sačuvaju do kraja. Najefikasniji u pobedničkom taboru je bio Rodrig Bubua sa 19 poena, dok je Larkin ubacio 14. U Barseloni je Tomić imao 19.

Rezultati 13. kola Evrolige:
Utorak:
Uniks – Galatasaraj 73:60
Efes – Žalgiris 71:84
Olimpijakos – Crvena zvezda 73:65
20.45 Real Madrid – Bamberg 95:72
Sreda:
Fenerbahče – Darušafaka 64:71
Milano – Panatinaikos 72:86
Makabi – CSKA 76:80
Baskonija – Barselona 65:62



Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

The post EVROLIGA: CSKA jedva bez Tea, Baskonija slavila u španskom derbiju (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.