EVROLIGA: Barsa preokretom srušila Fener, Virtus je nezaustavljiv

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2023, 00:16

EVROLIGA: Barsa preokretom srušila Fener, Virtus je nezaustavljiv

Olimpijakos sigruna protiv Bajerna.

Košarkaši Barselone savladali su Fenerbahče u derbiju 13. kola Evroligi rezultatom 89:81. Barsa je krenula furiozno, povela sa 12:4, ali je Fener na kraju prvog poluvremena imao dvocifrenu prednost - 50:38.

Nastavak meča ipak je protekao u apslutnoj dominaciji Katalonaca koji su do kraja treće deonice istopilli zaostak, a u poslednjoj četvrtini sigurnom igrom stigli do trijumfa.

Vili Ernangomez sa 21 poenom i devet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skokova bio najefikasniji u Barseloni, a Nikolas Laprovitola je dodao 15 poena uz pet asistencija. U ekipi Fenera je prednjačio Najdžel Hejs sa 18 poena, Džonatan Motli je dodao 15, a Tajler Dorsi je ubacio 13, uz još pet skokova i sedam asistencija.

Virtus je bez dileme najprijatnije iznenađnje Evrolige, u Bolonji je srušen Makabi sa 100:90. Italijanski tim sada ima učinak 9-4 i visoko je kotiran na tabeli, trenutno je treći, dok je Makabi na učinku 7-6.

Briljirao je Šengelija sa 27 poena i osam skokova, a naš Ognjen Dobrić je pobedi doprineo sa četiri poena. Lorenco Braun je ubacio 26 poena za Makabi.

Olimpijakos je prema očekivanjaima savladao Bajern sa 77:69. Sve je u Pireju rešeno još u prvoj četvrtini, koju je domaćin dobio rezultatom 24:8. Pokušavao je kasnije tim iz Minhena da se vrati, ali je uspeo samo da se izbori za častan poraz.

Piters i Vokap su ubacili su 14 poena za grčku ekipu, naš Milutinov je imao 12 poena i šest skokova. Najefikasniji u sastavu Bajerna bio je Edvards sa 11 poena.

EVROLIGA 13. KOLO

Četvrtak

Alba - Efes 89:97

Panatinaikos - Real Madrid 78:90

Partizan - Olimpija Milano 82:69

Petak

Žalgiris - Monako 79:83

Olimpijakos - Bajern 77:69

Barselona - Fenerbahče 89:81

Baskonija - Crvena zvezda 87:85

Virtus - Makabi 100:90

Asvel - Valensija 55:78

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.