EVROKUP: Virtusu ne pomaže ni SJAJNI Teo! Italijani na KOLENIMA, Uniks u Evroligi! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 23:12

EVROKUP: Virtusu ne pomaže ni SJAJNI Teo! Italijani na KOLENIMA, Uniks u Evroligi! (VIDEO)

Rezultat kao na utakmicama u najjačoj ligi sveta.

Košarkaši Uniksa igraće u Evroligi naredne sezone, pošto su u majstorici polufinala Evrokupa savladali Virtus u Bolonji NBA rezultatom 107:100.

Iako je pre meča slovila za velikog favorita, četa Aleksandra Đorđevića to nije opravdala na parketu, mada početak nije nagoveštavao takav epilog.

Ekipa iz Bolonje je već u prvoj četvrtini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stigla do osetnijeg vođstva i osam koševa prednosti (19:11). Uspeli su gosti iz Kazanja da uhvate priključak i do odmora uspostave rezultatsku klackalicu, a onda "eksplodirali" u trećoj deonici.

Stefan Markovic nails the long buzzer-beater from the logo! 😱🎯@Virtusbo #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/2zf0su8HOZ

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) April 14, 2021

Od rezultatskog zaostatka, Uniks je okrenuo situaciju u svoju korist i poveo sa +10 (56:66) i tu prednost do kraja meča više nije ispuštao. Džon Braun je blistao u tim momentima, igrao možda i najbolju košarku u sezoni i gost je ispunio plan koji je zacrtao pred utakmicu, iako se Morgan povredio u prvom poluvremenu, što je predstavljalo hendikep po ruski tim.

With 2.4 seconds on the shot-clock, John Holland sets the jumper!@unicsbasket #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/zupH3S5ZZf

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) April 14, 2021

Domaći su konstantno bili prinuđeni da jure vođstvo ruskog tima, međutim, kada god bi se približili igrači Virtusa, ekipa iz Kazanja je odgovarala preciznim šutem za tri poena.

Ključni trenutak desio se u poslednjem minutu meča, kada je kod rezultata 92:96, domaćin imao priliku da završnicu učini uzbudljivom, međutim, umesto toga, košarkaši iz Bolonje su pogrešili, a Ajzea Kenan "pocepao" mrežicu sa gotovo 10 metara i odveo Ruse na nedostižnih +7 (92:99).

There is no way you can stop @2easy32 👀@Virtusbo #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/49pM4dsNBA

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) April 14, 2021

Pokušali su Đorđevićevi izabranici do kraja da naprave čudo i izbore plasman u finale, ali nije bilo vremena. U finalu ovogodišnjeg Evrokupa igraće Monako i Uniks, ekipe koje ćemo od naredne sezone gledati na evroligaškoj pozornici.

Što se tiče pojedinačnog učinka, Džamar Smit je sa 24 poena vodio Uniks do finala, dva koša manje ubacio je Okaro Vajt, Džon Braun je dodao 20, a bivši igrač Zvezde Nejt Volters 17 poena.

Kod Virtusa, tandem Teodosić-Belineli postigao je zajedno 49 poena, Srbin je ubacio 24, uz 9 asistencija, 4 ukradene lopte i tri skoka, a Italijan pola koša više. Dvocifreni su bili Vins Hanter sa 13 i Džoš Adams, koji je ubacio 10 koševa.

Podsetimo, pošto Valensija nije uspela da se domogne plej-ofa najelitnijeg klupskog takmičenja, kao i plasman Zenita u osam najboljih, doprineli su da finalisti Evrokupa izbore ulazak u Evroligu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.