EL: Zvezdina ‘treća sreća’ protiv Cedevite i veliki korak ka četvrtfinalu!

Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2016, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Zvezdina ‘treća sreća’ protiv Cedevite i veliki korak ka četvrtfinalu!

U sedmom kolu TOP 16 faze Evrolige, košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevitu sa 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18).

Crvena zvezda je ove sezone dva puta igrala protiv Cedevite, i iako je mišljenje mnogih da su crveno-beli bolji od zagrebačkog tima, hrvatski šampion je oba puta trijumfovao i to je ulivalo veliku ‘zebnju’ u redove navijača srpskog prvaka.
Međutim, od samog početka meča >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Zvezda je jasno stavila do znanja koliko je odlučna da prekine taj mali niz i napravi veliki korak ka plasmanu u narednu fazu Evrolige. Sa šest vezanih poena na startu Kvinsi Miler je povukao zvezdu ka stvaranju osetnije prednosti, koja je do kraja prvog kvartala dostigla čak 14 poena viška.
Cedevita nije imala odgovor na dobru igru Zvezde u odbrani i još jednom se potvrdilo da kada Cedevita dobro otvori meč, lako ga zatvara, a da kada je protivnik ‘stisne’ jakom odbranom i dobrim napadom, ne pronalazi izlaz iz takve situacije.
Uspeli su da dođu do ‘minus 11’ na poluvremenu, kada je Veljko Mršić, trener Zagrepčana izjavio da je rezultat odličan, s obzirom kako su njegovi igrači igrali u prvih 20 minuta.
Atmosferu su zatim zagrejali i Dejan Stanković i Marko Pantelić, koji su u polivremenu stigli da dođu iz Kombank arene gde se igrao futsal i isprate utakmicu svog košarkaškog tima.
Cedevita se nije predavala i na krilima Džejkoba Pulena je uspela da se vrati koliko-toliko u meč, te je treća četvrtina završena sa svega šest poena prednosti u korist Crvene zvezde.
Ali je onda ponovo proradio Kvinsi Miler koji je pogodio trojku, zatim se nadovezao Vasa Micić sa još dve, a kada je Branko Lazić pogodio novi koš izvan linije 6,75, sve je bilo rešeno.
Do kraja je Zvezda otišla do čak 20 poena prednosti, te je osim velike pobede, četvrte u TOP 16 fazi, obezbedila sebi i lepu zalihu pred uzvartnu utakmicu u Zagrebu, pri čemu će međusobni skor biti veoma važan za krajnju odluku o plasmanu u četvrtfinale.
Najefikasniji u pobedi Zvezde od 94:74 bio je Kvinsi Miler sa 22 poena, Vasilije Micić je ubacio 14, Marko Gudurić 13, a Maik Cirbes 10 poena. U poraženom sastavu samo tri igrača su bila raspoložena za igru. Džejkob Pulen je postigao 20, Džejms Vajt 18, a Miro Bilan 17 koševa.

Evroliga, 7. kolo TOP 16 faze:
Četvrtak, 11. februar:
Himki – Real Madrid 82:93
Crvena zvezda – Cedevita 94:74
Fenerbahče – Unikaha 80:59
20.45h Laboral Kuća – Brose Basket
Petak, 12. februar:
17.00 Lokomotiva – Darušafaka
18.45 CSKA Moskva – Olimpijakos
20.45 Panatinaikos – Efes Pilsen
21.00 Barselona – Žalgiris


 
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

ZVEZDINA EVROLIGAŠKA OSVETA: Crveno-beli u "Pioniru" deklasirali Cedevitu sa 94:74

Izvor: NaDlanu.com, 11.Feb.2016

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cedevitu u sedmom kolu Evrolige sa 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18) i upisali četvrti trijumf u top 16 fazi..Šampion i vicešampion ABA lige sastaju se treći put u tekućoj sezoni, ali za razliku od prehodna dva sada će snage odmeriti u Evroligi. Duele u regionalnom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.