EL: Vasilis Spanulis MVP

Izvor: B92, 14.Maj.2012, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Vasilis Spanulis MVP

Plejmejker Olimpijakosa Vasilis Spanulis izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) Fajnal fora Evrolige u Istanbulu.

Bek novog šampiona Evrope je u finalu protiv CSKA postigao 15 poena (2/4 dva, 2/5 tri) uz po 2 asistencije i izgubljene lote.

U polufinalu protiv Barselone imao je 21 poen (3/9 dva, 4/10 tri) uz 3 skoka, po 6 asistencija i izgubljenih lopti.

Spanulis nije blistao u finalu, ali je veći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo meča bio jedini igrač uz Kostasa Papanikolaua koji je Olimpijakos održavao u živozu. Na kraju je sjajnim prodorom i asistencijom omogućio Jorgusu Printezisu da postigne koš za pobedu, 0.7 sekundi pre kraja.

On je drugi put u karijeri osvojio priznanje MVP-ja Fajnal fora, pošto je najbolji na završnom turniru bio i 2009. godine kada je Evropu pokorio sa Panatinaikosom.

Spanulis je jedini igrač uz Dejana Bodirogu koji je bio MVP Fajnal fora sa dva različita tima (Panatinaikos 2002, Barselona 2003). Dimitris Dijamantidis je dva puta bio MVP sa Panatinaikosom, dok je Toni Kukoč osvojio tri titule najkorisnijeg igrača Fajnal fora, dva puta sa Jugoplastikom, a jednom sa Benetonom iako je tada bio poražen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.