EL: TAU na 4-0, prva pobeda Arisa

Izvor: B92, 06.Mar.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: TAU na 4-0, prva pobeda Arisa



Košarkaši Arisa slavili su na gostovanju Fenerbahčeu rezultatom 60:59 i tako zabeležili prvu pobedu u Top 16 fazi Evrolige. Džeremaja Mesi je pogodio sa penala, a Solomon u poslednjem napadu promašio šut za pobedu domaćina. Jednako uzbudljivo bilo je u Vitoriji, gde je TAU savladao Lijetuvos Ritas sa 87:84. Unikaha je u još jednoj dramatičnoj završnici bila bolja od Barselone - 62:61. Karlos Kabesas je na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 0,2 sekunde pre kraja poentirao za trijumf tima iz Malage. To su bili njegovi jedini poeni na meču.

Taukeramika je predvođena Zoranom Planinićem (16 poena, 6 skokova i 8 asistencija) savladala Lijeuvos Ritas i zabeležila četvrtu pobedu iz isto toliko utakmica. Pablo Priđioni je upisao 16 poena i 4 asistencije, a Mirza Teletović je postigao 15 poena.

U timu Aleksandra Trifunovića najefikasniji je bio Kenan Bajramović sa 18 poena, a Čak Eidson i Džekson Vroman su ubacili po 15. Čovek odluke bio je Gabe Muoneke, koji je blokirao šut Mindaugasa Lukauskisa za izjednačenje.

Džeremaja Mesi je, kao i obično, pružio više od ostalih kod Arisa – 18 poena (7-16 iz igre) i 8 skokova. Brejsi Rajt je postigao 12 poena. Za Ulker su Omer Asik i Vili Solomon dali po 13 poena.

Taukeramika je neprikosnovena na vrhu grupe E sa skorom 4-0, Ulker ima dve pobede i dva poraza, a Lijetuvos i Aris imaju po jedan trijumf.

Najefikasniji u pobedi Unikahe bio je Davor Kus sa 15 poena (2-6 za dva, 3-5 za tri), a Danijel Santijago je ubacio 11, uz 7 skokova. Kod Barse najbolji je bio Jaka Lakovič sa 16 poena (3-4 za dva, 2-9 za tri).

Situacija u grupi G je sada vrlo komplikovana – Barselona i Unikaha imaju skor 2-2, a CSKA i Lotomatika igraju u četvrtak. ’Armejci’ imaju dve pobede i jedan poraz, a Rimljani jedan trijumf i dva poraza.

U četvrtak se sastaju:

Žalgiris – Real Madrid

Makabi – Olimpijakos

Lotomatika – CSKA

Panatinaikos – Efes Pilsen

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.