EL: Sjajni Erceg i Raković

Izvor: B92, 25.Feb.2011, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Sjajni Erceg i Raković

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Fenerbahče u Turskoj sa 80:65, u petom kolu Top16 faze u Evroligi.

Briljantnu partiju pružio je Zoran Erceg koji je meč završio sa 19 poena i čak pet trojki (5-9).

Ovom pobedom tim Dušana Ivkovića se revanširao turskom za poraz u prvom kolu u Pireju i obezbedio prvo mesto i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

Pored Nesterovića, odlični u gostujućem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastavu bili su Mavrokefalidis sa 18 i Nesterović sa 16 poena. Miloš Teodosić igrao je 19 minuta i za to vreme je imao po dva promašaja za dva i za tri poena, dva pogođena slobodna bacanja i tri asistencije. Sa druge strane, Ukić je ubacio 14, a Kinsej 12 poena za Turke.

U drugom meču ove grupe Valensija je slavila u Litvaniji protiv Žalgirisa sa 80:74, i ukoliko u polsednjem kolu pobedi Fenerbahče kod kuće obezbediće plasman u četvrtfinale. Nando de Kolo i Džeremi Ričardson postigli su po 17 poena za Valensiju, dok je Duško Savanović za 20 minuta ubacio samo jednu trojku. U ekipi Žalgirisa Kolins je postigao 15, a Jankunas 14 poena.

Protivnik Olimpijakosa u borbi za završni turnir biće Montepaski Sijena koja je u grupi G u kojoj se takmiči i Partizan, na domaćem parketu pobedila Efes Pilsen sa 88:76 i tako u drektnom duelu izborila plasman u četvrtfinale. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Milovan Raković sa 15 poena, 14 je psotigao Kaukenas, a po 11 Mos i Lavrinovič. U turskoj ekipi Igor Rakočević nije mogao sam. Postigao je 24 poena (3-6 za dva, 3-5 za tri), bio je sa 26 indeksnih poena najbolji igrač meča, ali je to bilo nedovoljno.

U derbiju večeri Barselona je pobedila Makabi u Tel Avivu i tako osigurala prvo mesto u grupi F. Protivnik braniocu titule u četvrtfinalu biće drugoplasirani tim iz grupe E gde je još uvek sve poznato. Lijetuvos je u sredu slavio u Atini protiv PAO-a, a u četvrtak je Kaha Laboral u španskom derbiju bila sigurna protiv Unikahe – 78:63. Nemanja Bjelica je za šest minuta postigao samo jedan poen, dok je Uroš Tripković na drugoj strani za devet minuta ubacio tri poena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.