EL: Poveli Barselona i Olimpijakos

Izvor: B92, Fonet, 24.Mar.2010, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Poveli Barselona i Olimpijakos

Košarkaši Barselone i Olimpijakosa zabeležili su pobede na svom terenu i tako poveli sa 1-0 u četvrtfinalnim serijama Evrolige.

Olimpijakos je u Pireju uz dosta problema savladao poljski Prokom sa 83:79, dok je Barselona u najvećem španskom derbiju takođe uz dosta muke pobedila Real Madrid u Kataloniji rezultatom 68:61. Druge utakmice igraju se u četvrtak na istim terenima, a na završni turnir u Pariz će ekipa koja prva dođe do tri pobede. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U sva četiri četvrtfinalna duela Olimpijakos je bio najveći favorit protiv Prokoma, ali Poljaci su pokazali da nisu zalutali u četvrtfinale. Prokom je u Pireju fenomenalno otvorio meč, poveo je na startu sa 11:0, i domaći tim je u nastavku prvog poluvremena jurio rezultat.

Pored odlične igre Prokoma, zasluge za minus Olimpijakosa u prvom poluvremenu imali su i Teodosić i Skorcijanitis koji su u tom periodu odigrali veoma slabo. Srpski reprezentativac nije u prvih 20 minuta postigao nijedan poen, a Prokom je na poluvremenu vodio sa 39:35.

Ipak, u drugih 20 minuta Teodosić je ekplodirao, meč je završio sa 21 poenom (2-5 za dva, 3-7 za tri, 8-9 penali) i šest asistencija, a po običaju je pogađao kada se lomio rezultat pošto je pogodio osam od poslednjih devet poena. Bolji od Teodosića koji je na kraju imao indeks uspešnosti 22 bio je samo Linas Kleiza sa 26 poena i indeksom 28. U sastavu Prokoma Kintel Vuds je postigao 23, a Barel 14 poena.

U španskom ’el klasiku’ Barsa je pobedila Real i četvrti put ove sezone, ali ovoga puta najteže. Real je od početka utakmice pokazao da se neće lako predati. Barsa je na poluvremenu imala samo poen prednosti (37:36), a tokom trećeg perioda vođstvo je preuzeo tim Etotrea Mesine za koji ponovo nije nastupio reprezentativac Srbije Novica Veličković.

Madriđani su igrali timski, i tokom trećeg kvartala su u nekoliko navrata vodili sa šest razlike. Barsa je uspela da izjednači pred odlučujućih deset minuta (51:51), a u poslednjoj četvrtini presudila je fenomenalna odbrana Katalonaca.

’Kraljevski klub’ je u poslednjih sedam minuta postigao samo jedno slobodno bacanje, a Barsa je to iskoristila, i od minus tri (57:60), došla je do konačnih 68:61. Najzaslužniji za trijumf domaćina bio je Pit Mikel sa 18 poena i šest skokova. Ndong je ubacio 14, a Navaro 11. U sastavu Reala Lavrinović je bio jedini dvocifreni sa 14 poena. Marko Jarić je za 27 minuta imao sedam poena, tri skoka i po jednu ukradenu loptu i asistenciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.