EL: Kalates rekorder

Izvor: Mondo, 23.Mar.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Kalates rekorder

Košarkaš Panatinaikosa na meču protiv Makabija postavio je novi rekord Evrolige

Foto: MN Press

Nik Kalates proglašen je za najkorisnijeg igrača 27. kola Evrolige, a to ga je inspirisalo da i u narednom meču protiv Makabija zasija.

Košarkaš Panatinaikosa je u pobedi nad timom iz Izraela (76:75) postavio novi rekord u broju asistencija u jednoj sezoni Evrolige.

On je upisao 10 poena, a imao je i četiri dodavanja, čime >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pretekao Vasilisa Spanulisa, koji je prošle sezone upisao 201 asistenciju. Kalates je taj rekord srušio u petom minutu meča kada je asistirao Majku Džejmsu za trojku kojom je PAO u Tel Avivu poveo 14:7.

It wasn't the most spectacular assist but it was a record-breaking one for @Nick_Calathes15#7DAYSMagicMomentpic.twitter.com/FaZyJVgswG

— EuroLeague (@EuroLeague) 22. март 2018.

Kalates ima priliku da ove sezone postavi rekord i po prosečnom broju asistencija po meču. Trenutno ih ima 204, odnosno 8,13 po utakmici, što je daleko bolje od rekorda Tome Ertela, koji je u sezoni 2015/2016 imao 7,9 dodavanja po meču.

Dvadesetdevetogodišnji igrač Panatinaikosa ove sezone je na 11 mečeva postigao 10 ili više asistencija, od čega je na četiri meča upisao najmanje po 12 dodavanja.



Izvor: Youtube/Eurolegue
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.