EL: Jug - Partizan (18.15h)

Izvor: B92, 22.Apr.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Jug - Partizan (18.15h)

Trener vaterpolista Partizana Dejan Udovičić izjavio je da će njegov tim u revanš meču četvrtfinala Evrolige sa Jugom pokazati da je ozbiljna ekipa.

On je istakao da će 'crno-beli' u Dubrovniku igrati da pobede, i neće razmišljati o dva gola prednosti iz prve utakmice. U prvom meču, koji je odigran pre dve nedelje u Beogradu, Partizan je pobedio sa 11:9. Bolji iz ovog duela će se u polufinalnu završnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turnira Evrolige u Rijeci susresti sa podednikom dvomeča između italijanskog Pro Reka i mađarskog Vašaša.

"Ne razmišljamo o gol razlici, niti o prvoj utakmici. Došlo je vreme da u revanšu pokažemo da smo ozbiljna ekipa. Pokušaćemo, uz hladnu glavu i pravu motivaciju, da dođemo do rezultata koji će nas odvesti na završni turnir. Ponašamo se kao da nije bilo prvog meča i zato u Dubrovnik idemo da pobedimo", izjavio je Udovičić.

On je dodao i da na bazenu u Dubrovniku očekuje sportsku atmosferu, ali je kazao i da ne razmišlja previše o tome.

"Očekujem dobru atmosferu i biće nam drago da igramo pred punim tribinama. To je dodatni motiv za ekipu, a na nama je da u bazenu uradimo ono što je potrebno. Ne možemo da utičemo na ono što se događa van bazena, tako da ne razmišljamo previše o tome", objasnio je trener ’crno-belih’.

Udovičić je ponovio da su oba tima u vrhu evropskog vaterpola, zbog čega će i revanš utakmica u Dubrovniku biti veoma neizvesna.

"Jug je odlična ekipa, simbol Dubrovnika. Imaju znanje, moć i finansije, zbog čega već duže vreme igraju značajnu ulogu u Evroligi. Partizan takođe ima igrače koji mogu da odluče utakmicu, ali iskreno verujem da će utakmicu odlučiti kolektivna igra i veća želja za pobedom", rekao je on.

Igrači i stručni štab Partizana su, posle prve utakmice sa Jugom, imali zamerke na suđenje, ali je Udovičić istakao da "crno-beli" ne žele više time da se bave.

"Ne zanima me suđenje, uopšte neću time da se bavim. Moramo da budemo spremni da pobedimo i ako budemo imali i 20 isključenja i da ne dobijemo nijednog igrača više", zaključio je on.

Igrač Partizana Nikola Rađen rekao je da je ekipa spremna za duel sa Jugom i naveo da su "crno-beli" u prethodne dve nedelje naporno radili na ispravljanju grešaka iz prvog meča.

"Spremni smo. Videli smo gde smo grešili u prvoj utakmici, i ako ispoštujemo sve što se dogovorimo pre utakmice, i bolje odigramo odbranu sa igračem manje, ostvarićemo zacrtani cilj", kazao je Rađen.

Golman Branislav Mitrović ocenio je da bi dobre odbrane čuvara mreže oba tima mogle da odluče ko će putovati na završni turnir u Rijeku.

"U pitanju su dve vrhunske ekipe, a meč u Dubrovniku biće psihološki teži nego utakmica u Beogradu u kojoj se ništa nije odlučivalo. U ovakvim utakmicama golmani prave razlike, a jedna ili dve dobre odbrane mogu lako da presude", zaključio je Mitrović.

Revanš utakmica četvrtfinala Evrolige između hrvatskog Juga i Partizana igra se u sredu od 18:15 u Dubrovniku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.