EL - Cedevita ispisala istoriju na Bosforu!

Izvor: Sportske.net, 07.Jan.2016, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Cedevita ispisala istoriju na Bosforu!

Šampion Hrvatske i viceprvak regionalne košarkaške lige stigao je do prve pobede u TOP 16 fazi Evrolige na gostovanju turskoj Darušafaki.

Košarkaši zagrebačke Cedevite stigli su do istorijske pobede u drugom kolu TOP 16 faze Evrolige.

Zagrepčani su u svom premijernom nastupu u TOP 16 fazi Evrolige stigli do prvog trijumfa i to na gostovanju u Istanbulu, ekipi Darušafake koju su savladali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << rezultatom 79:72 (19:26, 21:13, 18:19, 21:14).

Cedevita je loše otvorila večerašnji duel u Istanbulu pa je posle deset minuta igre imala sedam poena zaostatka za domaćim sastavom.

Drugi kvartal doneo je mnogo bolju igru izabranika Veljka Mršića koji su se do odlaska na odmor vratili u meč.

Nastavak utakmice doneo je rezultatsku neizvesnost sve do 30 sekundi pre kraja kada je trojkom Henrija Vokera Cedevita povela sa tri poena razlike i prelomila utakmicu.

Do kraja meča košarkaši Darušafake promašili su dva šuta, a Džejkob Pulen i Džejms Vajt su potvrdili pobedu gostujućeg sastava.

Najefikasniji pojedinac u istorijskoj pobedi Cedevite bio je Džejkob Pulen sa 25 poena i 5 asistencija, dok je Henri Voker postigao 13 a Miro Bilan 11 poena.

Bivši košarkaš Partizana Semih Erden bio je najefikasniji pojedinac u redovima Darušafake sa 13 poena i 6 skokova.

Cedevita je posle dve odigrane utakmice ostvarila jednu pobedu i poraz, dok Darušafaka pada na poslednje mesto na tabeli sa skorom 0-2.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cedevita posle drame dobila Darušafaku

Izvor: B92, 07.Jan.2016

Košarkaši Cedevite pobedili su Darušafaku u Istanbulu 79:72 u drugom kolu Top 16 faze Evrolige. U neizvesnom meču dve ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u poslednji minut ušlo se rezultatom 72:72.

Nastavak na B92...

EL: Pobede Barse i Olimpijakosa

Izvor: B92, 07.Jan.2016

Košarkaši Barselone i Olimpijakosa ostvarili su pobede u drugom kolu Top 16 faze Evrolige. Barselona je rutinski stigla do pobede nad ruskim rimom. Himki je imao prednost samo na početku susreta, da bi u nastavku špnaska ekipa postepeno povećavala prednost i upisala prvu pobedu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.