EL - Barsa bez problema sa Armejcima, Van Rosom čovek odluke u Valensiji

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2020, 23:04

EL - Barsa bez problema sa ''Armejcima'', Van Rosom čovek odluke u Valensiji

Završen je večerašnji evroligaški program, sutra na scenu izlazi i Zvezda.

Ukupno pet mečeva prvog kola Evrolige odigrano je večeras.

Posle Zenita, zatim Žalgirisa i Makabija, prve pobede u novoj evroligaškoj sezoni ostvarile su i ekipe Valensije i Barselone.

Valensija je na svom parketu savladala Asvel sa 65:63, a odlučujuće poene upisao je Sem van Rosom na šesnaest sekundi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pre kraja. Prethodno je ASVEL serijom 10:2 anulirao prednost Valensije, ali za potpuni preokret nije imao snage.

Derik Vilijams je sa 15 poena i pet skokova bio najefikasniji u ekipi Valensije, a naš Nikola Kalinić je meč završio sa šest poena, tri asistencije i dva skoka. Goste su predvodili Mustafa Fol sa 14 i Noris Kol sa 11 poena.

Lakši posao imala je Barselona, u derbiju večeri protiv CSKA.

Barsa je slavila sa 76:66, a već u prvoj četvrtini je stekla prednost od deset poena razlike - 24:14. Dugo je domaći tim održavao ubedljivu prednost, sve do početka poslednjeg kvartala, kada su ''Armejci'' prišli na samo dva poena zaostatka - 57:55.

Ipak, Barsa je brzo odbila ovaj nalet rivala i serijom 8:0 opet se vratila na deset poena razlike.

Do kraja rutinski je završila posao, a najefikasniji u pobedničkom timu bili su Brendon Dejvis sa 18 i Nikola Mirotić sa 17 poena. Uz njih, dvocifren je bio i Abrines sa 13 poena.

Kod gostiju Šengelija sa 15 i Majk Džejm sa 13 poena nešto bolji od ostalih.

Prvo kolo nastavlja se sutra, a u centru pažnje biće duel Fenerbahčea i Crvene zvezde.

-

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.