EK: Radnički trijumfom ostao u igri

Izvor: B92, 29.Jan.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Radnički trijumfom ostao u igri

Košarkaši Radničkog zabeležili su prvu pobedu u Last 32 fazi Evrokupa, pošto su u "Jezeru" savladali Strazbur -92:82.

Kragujevčani su se tako osvetili Francuzima za poraz u prvom krugu grupe N, a ujedno i ostali u igri za plasman u osminu finala.

Najzaslužniji za trijumf domaćeg tima bio je Miloš Dimić sa 19 poena i samo dva promašaja iz igre (3/4 za 2, 1/2 za 3), Dušan Mlađan dodao je 15 poena (3/7 za tri). Marko Marinović ubacio 13 poena, isto koliko i Marko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brkić.

Tok meča:

Radnički je dobro otvorio meč i poveo sa 4:0, da bi gosti preko Butsija Tortona uspeli da stignu do malog preokreta i stignu do prve osetnije prednosti. Odlični Amerikanac ubacio je već devet poena i odveo svoju ekipu na +8 - 11:19.

Međutim, Miloš Dimić ekspresno je odgovorio gostima, postigavši deset poena, i uz pomoć Marka Marinovića, koji ubacuje svoju prvu trojku, vratio svoj tim u potpunosti u igru - 19:19.

Prvu četvrtinu završio je David Andersen pogotkom za tri poena, i tako odveo goste na prvi odmor sa prednošću - 21:24.

Andersen je i naredni period igre otvorio poenima, ali je onda Radnički zaigrao dosta bolje i stigao do preokreta. Raspoloženom Dimiću i Marinoviću, pridružio se ostatak ekipe. Stefan Birčević i Dušan Mlađan rešili su nekoliko brzih napada svoje ekipe.

Mlađan je seriju od pet poena krrunisao pogođenom trojkom, da bi Pilčević polaganjem doneo svojoj ekipi najveću prednost na susretu - 42:34.

Zatim, gosti prave seriju od 5:0 i smanjuju zaostatak na četiri poena, ali Marko Brkić i Dušan Mlađan, svojim desetim poenom, odvode Radnički na odmor sa zasluženom prednošću - 46:42.

Nastavio je domaći tim u istom ritmu, a ovoga puta se probudio Sava Lešić. Najpre su Brkić i Kalinić bili precizni za tri poena, da bi Lešić serijom od šest poena ponovo stvorio osetniju prednost za svoju ekipu (58:51). Ipak, Strazbur preko neverovatnog Butsija Tortona uspeva da ostane u meču. Amerikanac je nanizao 21 poen (3/5) za tri, i gotovo sam održava svoj tim u životu - 60:57.

Domaći igraći pali su u finišu treće deonice, što su Francuzi iskoristili i uspeli,prvi put od pre četvrtine da stignu do vođstva. Dio je stigao do brojke od 17 poena i vratio svoj tim u egal situaciju, da bi treći period Tupan završio pogotkom za tri poena - 65:67.

Međutim, Dušan Mlađan i Marko Marinović pogađaju nove trojke, na startu odlučujućeg kvartala, i vraćaju prednost na stranu Radničkog - 71:69.

Nastavio je Radnički da pogađa van linije za tri poena, Marko Brkić je pogodio dve, Marko Marinović dodao jednu i ubrzo je bilo maksimalnih 11 poena prednosti za domaći tim. Gostima je, s druge strane, stao šut van linije 6.75, čemu je kumovala i agresivnija odbrana izabranika Miroslava Nikolića. Seriju Radničkog prekinuo je Dio, svojom petom trojkom - 84:76.

Pokušali su gosti da se vrate do kraja meča, ali su samo u jednom trenutku uspeli da se spuste na -6. Pobedu domaćina potvrdio je sjajni Miloš Dimić sa četiri sigurno izvedena bacanja, tačno minut pre kraja susreta - 88:80.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EK: Radnički konačno pobedio i ostao u igri

Izvor: Sportal.rs, 29.Jan.2014

Košarkaši Radničkog su ostvarili prvu pobedu u grupi N Last 32 faze Evrokupa. Ekipa Miroslava Nikolića je u dvorani "Jezero" u Kragujevcu pobedila Strazbur sa 92:82 (21:24, 25:18, 19:25, 27:15).

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.