EFES NA KORAK DO TITULE: Micić dvocifren!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 23:09

EFES NA KORAK DO TITULE: Micić dvocifren!

Vođstvo od 2:0 u seriji...

Anadolu Efes je posle prvog dobio i drugi meč protiv Karšijake, sada je rezultat glasio 85:68 i vođstvo je 2-0 u finalnoj seriji.

Aktuelni šampion Fenerbahče eliminisan je u polufinalu, pa bi Ergin Ataman vrlo lako mogao sa titulom da se oprosti od istanbulskog kluba sa kojim je dva puta osvojio Evroligu.

Efes jeste bio bolji rival i vodio u većem delu meča, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se ekipa Karšijake dobro držala sve do poslednjeg kvartala koji su domaći dobili sa 27:14 i rešili pitanje pobednika.

Najefikasniji igrač i heroj pobede u drugom meču finala bio je Ilajdža Brajant sa 23 poena, 5 skokova i 2 asistencije, dok je 20 poena i 6 skokova imao Amat Mbaj, 18 je ubacio Šejn Larkin, a srpski reprezentativac Vasilije Micić ubacio je 10 poena uz 4 skoka i 5 asistencija.

Na drugoj strani, videli smo 16 poena Vita Brauna uz 3 skoka, toliko je imao i Erik Mekalum sa još 8 asistencjia i 4 skoka, a Mindaugas Kuzminskas postigao je 11 poena i uhvatio 5 skokova, dok je Kenan Sipahi postigao 9 poena i imao 3 skoka i 3 asistencije.

Naredni meč se igra u Izmiru, a finalna serija igra se na tri dobijene utakmice pa možemo reći da Efes dolazi na korak od trofeja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.