Dvojica iz Fenera u idealnih pet

Izvor: Mondo, 09.Maj.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica iz Fenera u idealnih pet

Evroliga je saopštila sastav prve petorke tog takmičenja za tekuću sezonu, izabrane glasovima navijača i predstavnika medija.

Jan Veseli i Nik Kalates drugu sezonu zaredom su izabrani u idealnu petorku Evrolige!

Centar Fenerbahčea i plejmejker Panatinaikosa našli su se u probranom društvu sa još jednim grčkim plejmejkerom, Kostasom Slukasom iz Fenerbahčea.

Prošle sezone uz Veselog i Kalatesa su bili Luka Dončić, Nando De Kolo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Tornike Šengelija, a ovog puta su mesta u prvih pet zaslužili Slukas, krilo CSKA Vil Klajburn i centar Žalgirisa Brendon Dejvis.

Sastav druge petorke za sezonu 2018/19 biće saopšten u petak.

Kao i obično, na društvenim mrežama su odmah krenule polemike - ko je opravdano u petorci, ko je trebalo da bude izabran umesto koga i tome slično.

Oglasio se i Majk Džejms iz Armanija, najbolji strelac Evrolige i prvoplasirani po indeksu korisnosti, čiji tim se nije plasirao ni u Top 8 fazu.

On je prognozirao da će u drugoj petorci biti Vasilije Micić, Fakundo Kampaco, Kori Higins, Adrien Moerman, Entoni Rendolf ili Vensan Poarije i upitao zar nije logično da prvo bude saopštena druga, a zatim i idealna postava.

Upitan za Nikolu Milutinova, Džejms je odgovorio: "Obično nema mesta za one koji se nisu plasirali u plej-of", što se odnosi i na njega samog. Pošteno.

Šta su sve ostvarili članovi prve petorke, možete pročitati (podsetiti se) OVDE, uz podsećanje da glasovi novinara imaju 75 odsto udela u konačnim rezultatima, a navijački glasovi 25 odsto.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.