Izvor: Glas javnosti, 25.Okt.2009, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dule je pravi mag

Košarkaš Partizana Dušan Kecman siguran je da će trener crno-belih Duško Vujošević od ovih mladih momaka napraviti velike igrače, kao što je to radio i prethodnih godina. Reprezentativac Srbije veruje da Partizan može ponovo da se domogne TOP 16 Evrolige, iako je ekipa dosta izmenjena u odnosu na prethodnu sezonu.

- Nema sumnje da će Vujošević od ovih momaka napraviti velike igrače. To je pokazao u dosta navrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prethodnih godina, nema razloga da tako ne bude i sada. Prvi mečevi u ovoj sezoni pokazali su da radimo dobro, a za to je najzaslužniji upravo trener. Ovi momci imaju veliki potencijal, i siguran sam da će kod Duleta još više napredovati, naravno tu smo i mi nešto iskusniji igrači i pomažemo mu - kazao je Kecman.

HEMOFARMU GORKA PILULA

Košarkaši Partizana danas (17) u 4. kolu NLB lige u Pioniru dočekuju ekupi Hemofarma, koji nisu dobro startovali ove sezone u ovom takmičenju.

- Svesni smo da nam u goste dolazi veoma ozbiljan tim, iako nisu dobro startovali u NLB ligi. Naša želja je da stignemo do pobede, kako bi tim dobio još više na samopouzdanju. Mislim da je ovim momcima potrebno što više ovakvih utakmica - konstatovao je Kecman.

Košarkaš crno-belih veruje da ovi mladi igrači mogu da se plasiraju u TOP 16, iako se nalaze u jednoj od najtežih grupa u ovom takmičenju.

- Naravno da verujem u svoju ekipu. Protiv Unikahe smo pokazali kvalitet, i moram da priznam da mi je žao što nismo pobedom startovali u Evroligi. Ali, kako vreme bude odmicalo, igraćemo sve bolje, pa će samim tim i rezultati doći. Isto tako se nadam da ćemo u vitrine našeg kluba doneti još neki trofej, iako je tim dosta izmenjen u odnosu na prethodnu sezonu.

Dušan Kecman nije hteo nikog posebno da izdvaja od ovih talentovanih igrača, ali je zadovoljan kakav je debi za Partizan imao Lester Bo Mekejleb.

- Ne bih nikog posebno želeo da ističem, smatram da svi oni dobro rade, i da će većina njih postati dobri igrači. Moram da priznam da me je protiv Unikahe oduševila dobra igra Mekejleba, iako je s nama imao samo nekoliko treninga. Verujem da ćemo kao tim još bolje funkcionisati kad zaigra i Roberts - rekao je Kecman.

Reprezentativac Srbije prošle sezone nastupao je za Panatinaikos, ali je istakao da mu se čini mu se kao da nije ni odlazio iz Partizana.

- I kad sam igrao za Panatinaikos, svaki slobodan trenutak sam provodio da dođem do kluba. Partizan smatram svojom drugom kućom, i čini mi se kao da nisam ni odlazio odavde - završio je Kecman.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.