Izvor: B92, 23.Feb.2024, 13:44

Dubai u Evroligi – ugovor na sedam godina, ali prva sezona u Evrokupu

Dubai bi konačno mogao da dobije franšizu u Evroligi, a elitno takmičenje profitira od toga.

Kako je preneo španski portal Encestando predstavnici 13 timova sasataće se u ponedeljak 26. februara kako bi glasali o tome.

Ono što se istiuče kao prva stvar je da bi Evroliga mogla da potpipe ugovor na sedam godina tokom kojih bi Dubai uložio značajna sredstva. To je znatno više od pet godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o čemu se spekulisalo nedeljama unazad.

U ugovoru bi takođe bilo uključeno i povećčanje fonda za takmičenje, kao doprinos novih sponzoraa.

Ono što je takođe bitno je da franšiza iz Dubaija ne bi odmah počela da se takmiči u Evroligi, već prvo kroz Evbrokup, s ciljem da poraste i ojača pre nego što se priključi elitnoj grupi u narednih šest sezona.

Kako se saznajem, od klubova deoničara, samo se Olimpijakos i Makabi protive ulasku Dubaija, dva bi bila uzdržana, a devet bi podržalo predlog.

Poznato je da će u martu i ABA liga glasati da li da dozvioli ulazak ekipe iz Dubaija u takmičenje, a franšiza bi domaće mečeve igrala u Dubaiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dubai sa Pešićem ulazi u Evroligu, glasanje u ponedjeljak formalnost?

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2024

Dubai bi konačno mogao da dobije franšizu u Evroligi, a elitno takmičenje profitira od toga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.