Dubai u Evroligi? Nema smisla

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 15:58

"Dubai u Evroligi? Nema smisla"

Horhe Garbahosa, predsednik FIBA Evropa, ne podržava ideju da Dubai igra košarkašku Evroligu.

Tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da pristupi elitnom evropskom takmičenju, uloži i donese dosta novca, međutim, za sada ništa nije odlučeno.

"Ključna reč je 'glasina'. Nisam video predlog, dogovor ili šta već. Kao predsedniku FIBA Evropa, ne sviđa mi činjenica da tim sa drugog kontinenta igra takmičenje na našem kontinentu. To je Evroliga. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U principu, nema previše smisla. Ako se ovo eventualno desi, moramo da vidimo kako će ovaj scenario u Evropi uticati na probleme sa putovanjem igrača i klubova. Ovo mi se ne sviđa, posebno ne u Evropi", rekao je Garbahosa, prenosi "Basket Njuz".

Garbahosi je teško da priča pošto nikakva odluka po ovom pitanju nije donesena.

"Takmičenje se zove Evroliga. Dakle, ako dovedemo klubove sa Blistog istoka ili Azije, to je sasvim druga stvar. Ne želim da budem protiv toga, ali u principu mi se ne sviđa. Da li bi to značilo da će jedan evropski klub biti van konkurencije? Da li bi Evroliga imala 19 klubova? Ne znamo. Zato ne želim previše da se bavim time. Ovo je svojevrsni odgovor sa našeg kontinenta. To je normalno u globalnom svetu. Kao evropsko takmičenje, dozvolite mi da kažem da za mene to nema previše smisla", dodao je on.

Kao što se zna, uslov da Dubai uđe u Evroligu jeste da igra neko domaće ili regionalno evropsko košarkaško takmičenje.

ABA liga se činila kao idealna za taj scenario, a da li će tako i biti, videćemo posle glasanja klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dubaiu (ni)je mesto u Evroligi?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2024

Predsednik evropskog ogranka Svetske košarkaške federacije (FIBA) Horhe Garbahosa rekao je danas da mu se ne sviđa ideja da Dubai igra u Evroligi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.