Dubai sa Pešićem ulazi u Evroligu i ABA ligu, evo šta to znači za Partizan i Crvenu zvezdu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 15:06

Dubai sa Pešićem ulazi u Evroligu i ABA ligu, evo šta to znači za Partizan i Crvenu zvezdu

Tektonske promene.

Evropa dobija novu aždaju – KK Dubai! Tim iz iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će sledeće sezone igrati u Evrokupu, a zatim u narednih šest godina u Evroligi, piše španski portal Ensestando.

Devet klubova akcionara Evrolige je glasalo za ulazak u takmičenje kluba iz Azije, uzdržano je bilo dva i protiv dva kluba (Olimpijakos i Makabi).

Dubai će za sedmogodfišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ugovor uneti ogroman novac u evropsku košarku, a vrednost je veća od prvobitno najavljenih pet miliona po sezoni. Međutim, Španci nisu objavili tačnu sumu.

Naravno, još uvek nije poznato koliko klubova će imati Evroliga od sezone 2025/2026 i šta to znači za Partizan i Crvenu zvezdu.

Klub iz Emirata takođe će biti i učesnik ABA lege, a utakmice regionalnog takmičenja kao domaćin igraće bnajverovatnije u Beogradu.

Očekuje se da će novi trener regionalnog ligaša biti selektor Srbije Svetislav Pešić. Nije poznato da li bi to značilo i ostanak prekaljenog trenerskog vuka na klupi Srbije posle Olimpijskih igara u Parizu.

Najnovije vesti o KK Partizan možete naći OVDE.

Najnovije vesti o KK Crvena zvezda možete naći OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.