Dončić najmlađi MVP Evrolige u istoriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2018, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončić najmlađi MVP Evrolige u istoriji

Košarkaš Real Madrida Luka Dončić proglašen je večeras za najboljeg igrača Evrolige ove sezone i sa 19 godina postao najmlađi MVP u istoriji.

Mladi Slovenac drugu godinu zaredom dobio je i priznanje "Zvezda u usponu".

Nagradu "Alfonso Ford" za najboljeg strelca dobio je Aleksej Šved iz Himkija, najbolji defanzivac je Kajl Hajns iz CSKA, a centar Fenerbahčea Jan Veseli izveo je najbolji potez (zakucavanje) sezone.

Najbolju petorku Evrolige >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čine Nik Kalates (Panatinaikos), Nando De Kolo (CSKA), Luka Dončić (Real), Tornike Šengelija (Baskonija) i Jan Veseli (Fenerbahče).

Najbolju drugu petorku Evrolige čine Aleksej Šved iz Himkija, Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa, Serhio Rodriges iz CSKA i igrači Žalgrisa Kevin Pengos i Paulijus Jankunas.

Zaslužili smo, čeka nas teško finale...

Dončić je izjavio je da je ekipa zasluženo u finalu Evrolige i da očekuje izuzetno teško finale protiv Fenerbahčea.

"Imali smo tešku sezonu, mnogo problema sa povredama, ali sve vreme smo tim, nas 16 kao jedan, mislim da smo zaslužili finale", rekao je Dončić posle "iznenađujuće" pobede protiv moskovskog CSKA  u polufinalu 92:83.

Real će sutra igrati za 10. titulu u istoriji i to protiv Fenerbahčea koga predvodi Željko Obradović, koji takođe igra za svoju 10. titulu.

"Vrhunski su tim, imaju najboljeg trenera, sjajne navijače. Očekujem spektakl i veliku borbu", rekao je Dončić.

Organizacija "Fajnal fora" pravi potez

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišao je danas fan zonu "Fajnal fora" na Kalemegdanu i istakao da je veliki broj turista koji su došli u Beograd potvrda da je organizacija turnira bila pravi potez.

On je istakao i da su navijači klubova učesnika već treći dan u Beogradu, a da nije bilo ni najmanjeg incidenta.

"Slika koja je sinoć iz 'Štark arene' otišla u više od 200 zemalja najbolja je moguća promocija Beograda i nešto što nema cenu", rekao je Nikodijević, a saopštila Gradska uprava.

Podvukao je da će beogradska ekonomija od "Fajnal fora" prihodovati između 18 i 20 miliona evra.

"Restorani, kafići i tržni centri su puni, a smeštaj je gotovo nemoguće naći. To dovoljno govori o ekonomskom aspektu organizacije završnog turnira košarkaške Evrolige", rekao je Nikodijević.

Naveo je i da organizacija turnira nije samo sportski i ekonomski događaj, već ima i političku dimenziju.

"Sada kada su poznati finalisti, očekujemo dolazak velikog broja zvanica iz Turske i Španije. Nadam se da će i poslednji takmičarski dan proći u najboljem redu, kao i da će svi gosti našeg grada Beograd napustiti zadovoljni", istakao je Nikodijević.

Posebno je naznačio da je cilj da Beograd što pre ponovo dobije organizaciju "Fajnal fora".
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.