Dokle ćemo živeti u iluzijama, Bertomeu potvrdio koja su mu ključna tržišta! Gde je tu ABA liga?

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2020, 21:14

Dokle ćemo živeti u iluzijama, Bertomeu potvrdio koja su mu ključna tržišta! Gde je tu ABA liga?

Posle odluke Borda Evrolige, Đordi Bertomeu je imao opširno izlaganje, jedan deo je posebno zanimljiv.

Ako ste danas propustili, Bord Evrolige je doneo odluku da se sezona u Evroligi i Evrokupu NE nastavi, kao i da spisak učesnika Evrolige za narednu sezonu bude isti kao i za ovu koja je danas i zvanično okončana bez pobednika.

Dakle, ABA ligu će ponovo predstavljati Crvena zvezda.

Prethodnih dana bilo je (naivnih) očekivanja sa ovih prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da bi Evroliga mogla da bude proširena i da će Bord Evrolige ceniti rezultate Partizana iz ove sezone, kao i dugu tradiciju našeg najtrofejnijeg kluba, pa da bi na osnovu toga crno-beli mogli da se pridruže Zvezdi u eliti, ali to se nije dogodilo.

Bertomeu je posle donete odluke otkrio da se o proširenju Evrolige ni u jednom trenutku nije razmišljalo, uz najavu da će se to teško dogoditi i narednih godina, iako će biti novih imena u Evroligi u skoroj budućnosti.

To praktično znači da će predstavnici određenih liga morati da izgube svoje mesto, kako bi u Evroligu ušle ekipe sa tržišta koja su Đordiju i ekipi prioritetna.

-





''Što se tiče budućnosti, imaćemo širenje u određenom trenutku, ali to je još uvek nešto na čemu moramo da radimo. Moramo da vidimo i da li bi to bilo kompatibilno sa domaćim ligama. Treba doneti pravu odluku u pravom trenutku.







Sada o tome nismo diskutovali, ali definitivno imamo plan za širenje lige na neka tržišta.





To ne znači da ćemo povećati broj timova.





Želimo da imamo timove na ključnim tržištima za nas, to su, jasno, Nemačka, Francuska, Italija, Velika Britanija. To su tržišta koja će biti strateška za budući rast lige, ali to ne znači da ćemo nužno povećati broj timova'', ponovio je Bertomeu.

S obzirom da mu ovaj naš region nije u strateškim planovima, jasno je da više od ovoga što sada imamo ne možemo da očekujemo u Evroligi ni narednih godina. Ako nam i to jedno mesto ostane kad počne prijem košarkaških ''velikana'' sa Ostrva...
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

ABA liga pokrenula novi izbor - Kecman ili Markus Vilijams? (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2020

Šta je bilo spektakularnije?..U danu kada je Bord Evrolige doneo odluku da se i definitivno prekine sezona u Evroligi i Evrokupu, ABA liga je na svom Instagram nalogu pokrenula izbor najspektakularnijeg momenta u plej-of mečevima regionalnog takmičenja svih ovih godina...Ljubitelji košarke biraju...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.